Annonce
Kolding

Stort laksefirma flytter fra Esbjerg til Kolding

Hvert år køber Vega Salmon 25.000 kilo rå fisk, som de forædler på deres fabrikker i Sverige og Tyskland. Administrerende direktør Michael Budtz Berthelsen og 25 medarbejdere er netop flyttet ind i Volkerts Fabrikker.

Fødevarevirksomheden Vega Salmon er flyttet til Kolding med 25 medarbejdere.

Placeringen er bedre, og muligheden for at rekruttere er styrket, lyder det fra Vega Salmon, der har flyttet hovedkontoret til Kolding fra Esbjerg.

Virksomheden indkøber og forædler fisk, primært laks og ørred, og sælger det på verdensmarkedet.

Flytningen kommer, efter virksomheden i maj lukkede produktionen i Esbjerg for i stedet at satse på produktionen i Handewitt, hvor der er cirka 300 ansatte på fabrikken.

- Kolding ligger perfekt for os. Det er jo i hjertet af Jylland, og det er interessant for os, fordi der også er andre fødevarevirksomheder i området. Samtidig er vi tættere på Handewitt, siger administrerende direktør Michael Budtz Berthelsen.

Ny kultur

Det er kapitalfonden Maj Invest, der er hovedaktionær i virksomheden. Fonden overtog styringen i begyndelsen af januar, da de to stiftere solgte virksomheden.

- Vi skal opbygge en ny kultur, hvor vi skal skabe en version 2.0 af Vega Salmon, og det er nogle gange nemmere, hvis man starter fra nul. Det gælder også i forhold til de fysiske rammer, siger Michael Budtz Berthelsen.

Koncernen rundede i seneste regnskabsår en omsætning på én milliard kroner, efter salget var steget med 44 procent. Det var blandt andet salget i Nordamerika, der fik løftet salget. Overskuddet blev otte millioner kroner før skat.

- Muligheden for at rekruttere i Kolding er meget bedre end i Esbjerg.

- Da vi skulle ansætte en ny marketingchef fik vi 200 ansøgninger, fortæller Michael Budtz Berthelsen.

Kort om Vega Salmon

Vega Salmon har produktion i både Handewitt i Tyskland

og Sölvesborg i Sverige. I højsæsonen er der op mod 500

medarbejdere i koncernen. Virksomheden købte sidste år 25.000 ton rå fisk. Produktionen består af både fersk,

gravad, samt koldt og varmtrøget fisk.

Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce