Annonce
Kolding

Stort lyskryds forventes færdigt trods coronakrise

Det nye lyskryds på Højvangen skal forbedre trafiksikkerheden og få trafikken til at glide bedre på den trafikerede strækning i Koldings nordlige industrikvarter. PR-foto
Annonce

Kolding: Coronakrisen stopper ikke det store vejarbejde på Højvangen i Koldings nordlige industriområde. Efter planen skulle et nyt lyskryds være færdigt i slutningen af maj og det forventes at holde stik på trods af, at Danmark generelt er lukket ned, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Et nyt lysreguleret kryds skal afløse to t-kryds på den trafikerede vej Højvangen, der leder trafik fra motorvejsrampen Kolding Ø til Koldings nordlige industriområde vest for E45. Målet er at få trafikken på strækningen til at glide bedre, og give trafiksikkerheden et markant løft. Strækningen har været præget af mange trafikuheld, og det nye lyskryds har derfor længe stået højt på ønskesedlen.

Vurderingen er, at det privatansatte mandskab på stedet kan arbejde med nødvendig afstand og hensyntagen til hinanden, så de ikke udsætter hinanden for risiko for coronasmitte.

- Vi vurderer, at vi kan fortsætte arbejdet uden at sætte de ansattes helbred på spil, og samtidig vil vi også gerne bidrage til at understøtte de private virksomheders arbejde og det gør vi bedst ved at fortsætte igangværende arbejder. Når vi fortsætter arbejdet nu, betyder det også, at vi generer færre bilister end ellers, da der er betydeligt mindre trafik på vejene i øjeblikket, udtaler Erik Harbo i pressemeddelelsen.

Munck Gruppen, der er en af entreprenørerne på opgaven, er i øjeblikket ved at omlægge telefonledninger og fiberkabler på stedet og herefter går hovedentreprenøren KABCO i gang med at bygge vejbanerne op med de forskellige bærelag og asfalt. Når det nye kryds er færdigt, er de to t-kryds med sidevejene Petersmindevej og Korsvej samlet til ét nyt firbenet lysreguleret kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce