Annonce
Regionalt

Stort musikhus har tilbagebetalt billetter for flere millioner: Sparker genåbning i gang med udsolgt koncert

Udover at være direktør i Musikhuset Esbjerg er Torben Seldrup også formand for Danske Kultur- og Koncerthuse. Arkivfoto: Martin Ravn
Coronaperioden har været hård ved Musikhuset Esbjerg, som har måttet flytte og aflyse en lang række arrangementer. Nu glæder direktøren sig over, at der allerede fredag kan inviteres gæster i huset til en længe ventet udsolgt koncert.

Genåbning: Han kan stadig ikke få en forretning til at køre rundt. Men det forhindrer ikke Torben Seldrup, direktør i Musikhuset Esbjerg, i at være en glad mand.

Tirsdag kunne han nemlig stå op til nyheden om, at danske spillesteder og kulturhuse må have op til 2000 deltagere til sine arrangementer allerede fra torsdag den 6. maj. Dog skal tilskuerne være inddelt i sektioner med maksimalt 500 i hver.

Det betyder en belægningsprocent mellem 40 og 50 i Musikhuset Esbjerg, og selvom det altså ikke er nok til at få økonomien til at køre rundt, så glæder direktøren sig til at se gæster i huset.

Annonce

- Vi er mere eller mindre klar. Vi har kigget på ekspertgruppens anbefalinger i noget tid og set på, hvilken vej det bar hen, så har vi var forberedte på, at loftet blev 500 gæster, siger han.

Første begivenhed i musikhuset bliver den udsolgte koncert En lærke letted', som oprindeligt skulle have været afviklet den 4. maj sidste år i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse. Fredag kan 500 gæster langt om længe sætte sig til rette til koncerten.

Ingen opdeling

Selvom aftalen åbner for op til 2000 tilskuere, bliver det ikke aktuelt med flere end 500 gæster i Musikhuset Esbjerg, og Torben Seldrup, som også er formand for foreningen Danske Koncert- og Kulturhuse, mener kun, at det for alvor kommer til at blive muligt i de helt store arenaer som Boxen i Herning og Royal Arena i København.

- Vi kan ikke dele vores sale op i sektioner af 500. Det kræver separate indgange, toiletter, garderober og foyer-områder, så det er en større omgang. Vi ser frem til den 31. august, når også den restriktion er væk, så vi kan begynde at fylde huset op igen, siger Torben Seldrup.

Annonce

Ekstra mandskab

I alt har Musikhuset Esbjerg siden marts 2020 måttet flytte 90 arrangementer til nye datoer, mens 53 andre helt er blevet aflyst. Derfor har kulturhuset måttet tage mere end 20.000 billetter retur og tilbagebetale 8,2 millioner kroner til kunderne.

- Vi havde været gladere, hvis vi nu kunne åbne fuldt ud, men vi er positive, og vi glæder os til at åbne. Det er skønt i de her dage, at der er lys for enden af tunellen, siger Torben Seldrup.

Han glæder sig samtidig over, at spillestederne kan åbne med stort set samme restriktioner, som da de måtte lukke ned. Den eneste forskel er, at der nu er krav om et coronapas.

- Vi skal have ekstra mandskab ind. Når der kommer 500 mennesker til en koncert klokken 19.30 og skal have tjekket coronapas, så kræver det, at vi har to indgange - en til coronapasset og en til selve koncertbilletten, siger Torben Seldrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce