Annonce
Regionalt

Stort musikhus har tilbagebetalt billetter for flere millioner: Sparker genåbning i gang med udsolgt koncert

Udover at være direktør i Musikhuset Esbjerg er Torben Seldrup også formand for Danske Kultur- og Koncerthuse. Arkivfoto: Martin Ravn
Coronaperioden har været hård ved Musikhuset Esbjerg, som har måttet flytte og aflyse en lang række arrangementer. Nu glæder direktøren sig over, at der allerede fredag kan inviteres gæster i huset til en længe ventet udsolgt koncert.

Genåbning: Han kan stadig ikke få en forretning til at køre rundt. Men det forhindrer ikke Torben Seldrup, direktør i Musikhuset Esbjerg, i at være en glad mand.

Tirsdag kunne han nemlig stå op til nyheden om, at danske spillesteder og kulturhuse må have op til 2000 deltagere til sine arrangementer allerede fra torsdag den 6. maj. Dog skal tilskuerne være inddelt i sektioner med maksimalt 500 i hver.

Det betyder en belægningsprocent mellem 40 og 50 i Musikhuset Esbjerg, og selvom det altså ikke er nok til at få økonomien til at køre rundt, så glæder direktøren sig til at se gæster i huset.

Annonce

- Vi er mere eller mindre klar. Vi har kigget på ekspertgruppens anbefalinger i noget tid og set på, hvilken vej det bar hen, så har vi var forberedte på, at loftet blev 500 gæster, siger han.

Første begivenhed i musikhuset bliver den udsolgte koncert En lærke letted', som oprindeligt skulle have været afviklet den 4. maj sidste år i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse. Fredag kan 500 gæster langt om længe sætte sig til rette til koncerten.

Ingen opdeling

Selvom aftalen åbner for op til 2000 tilskuere, bliver det ikke aktuelt med flere end 500 gæster i Musikhuset Esbjerg, og Torben Seldrup, som også er formand for foreningen Danske Koncert- og Kulturhuse, mener kun, at det for alvor kommer til at blive muligt i de helt store arenaer som Boxen i Herning og Royal Arena i København.

- Vi kan ikke dele vores sale op i sektioner af 500. Det kræver separate indgange, toiletter, garderober og foyer-områder, så det er en større omgang. Vi ser frem til den 31. august, når også den restriktion er væk, så vi kan begynde at fylde huset op igen, siger Torben Seldrup.

Annonce

Ekstra mandskab

I alt har Musikhuset Esbjerg siden marts 2020 måttet flytte 90 arrangementer til nye datoer, mens 53 andre helt er blevet aflyst. Derfor har kulturhuset måttet tage mere end 20.000 billetter retur og tilbagebetale 8,2 millioner kroner til kunderne.

- Vi havde været gladere, hvis vi nu kunne åbne fuldt ud, men vi er positive, og vi glæder os til at åbne. Det er skønt i de her dage, at der er lys for enden af tunellen, siger Torben Seldrup.

Han glæder sig samtidig over, at spillestederne kan åbne med stort set samme restriktioner, som da de måtte lukke ned. Den eneste forskel er, at der nu er krav om et coronapas.

- Vi skal have ekstra mandskab ind. Når der kommer 500 mennesker til en koncert klokken 19.30 og skal have tjekket coronapas, så kræver det, at vi har to indgange - en til coronapasset og en til selve koncertbilletten, siger Torben Seldrup.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce