Annonce
Esbjerg

Stort offshorefirmas britiske ledelse samles i Esbjerg

Jesper Høj-Hansen, adm. direktør, NorSea, skal fremadrettet arbejde tæt sammen med den nye Country Manager Karen Russel, der bliver daglig leder af de skotske lokaliteter. Karen indgår nu i topledelsen i Danmark og Anders Aalund Olsen, Head of Logistics & Offshore Services, vil indtræde som bestyrelsesmedlem i NorSea UK. Privatfoto
Hos NorSea tages endnu et skridt for at udnytte synergier på tværs af landegrænser, når baserne i skotske Aberdeen og Peterhead knyttes tættere til den danske afdeling. CEO Jesper Høj-Hansen får det regionale ansvar, mens Karen Russel bliver Country Manager for UK.

Esbjerg: Jesper Høj-Hansen blev forfremmet og placeret ved bordenden, da offshorekoncernen NorSea for halvanden år siden fritstillede hele topledelsen.

Dengang meddelte John Stangeland, bestyrelsesformand i NorSea Group, at man ville gå efter at skabe en større sammenhæng på tværs af grænser for at effektivisere og udnytte kompetencer maksimalt.

Selskabet iværksatte således sammen med topchef Jesper Høj-Hansen for et års tid siden en ny strategi, der skal udnytte tilstedeværelsen på tværs af landegrænser, og det næste skridt i den udvikling er nu et øget samspil mellem baserne i Esbjerg, Aberdeen og Peterhead, som fremover alle skal ledes fra det vestjyske.

- Vi har i forvejen samlet mange tråde med vores moderselskab i Norge og shippinggiganten Wilhelmsen, der er en væsentlig del af vores ejerkreds. Nu giver det også mening, at indsatsen i UK samles under den danske ledelse, mens vi bibeholder de stærke kompetencer, vi har lokalt. I Danmark har vi gennem de seneste tre år arbejdet intensivt med indføring af LEAN, automatisering og kommet langt på vores digitale rejse, og vi tror på, at vi operationelt kan øge vores fælles styrke med en regional indsats på tværs af Nordsøen, siger Jesper Høj-Hansen, der fremover har ansvaret for både Danmark og UK.

Annonce

Om NorSea

NorSea Group i Danmark, tidligere Danbor, blev etableret I 1974. NorSea Group er Norges førende leverandør af baseoperationer og logistikydelser til offshoreindustrien.

NorSea Group Denmark har hovedkontor i Esbjerg, hvor virksomheden driver Danmarks største supplybase.

NorSea Group er en del af norske Wilhelmsen-group med flere end 20.000 medarbejdere.

Gode ting på begge sider

Han påpeger også, at netop samlingen af styrkerne konkret skal komme kunderne yderligere til gode.

- Det er en spændende opgave, som jeg ydmygt tager på mig, og jeg glæder mig til, at møde nuværende og kommende kunder i UK samt at vi samler to personalegrupper og kulturer i forskellige lande under fælles fodslag. Vi vil tage alle de gode ting, som vi har gang i på begge sider af Nordsøen, så vore kunder oplever en one stop shop, der er den mest omkostningseffektive supply chain på tværs af Nordsøen. Her har vi et forspring, som vi hele tiden søger at udnytte optimalt, og der bruger vi både vores geografiske fordele og den digitale udvikling, fastslår Jesper Høj-Hansen,

Han skal fremadrettet arbejde tæt sammen med den nye Country Manager Karen Russel, der bliver daglig leder af de skotske lokaliteter. Karen indgår nu i topledelsen i Danmark og Anders Aalund Olsen, Head of Logistics & Offshore Services, vil indtræde som bestyrelsesmedlem i NorSea UK.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce