Annonce
Kolding

Stort padelcenter i international klasse på vej i Kolding: Bliver Danmarks største padelforening

Det er planen, at centret skal se således ud ude fra. Padelcentret, når det står færdigt, vil være 2044 kvadratmeter. Illustration: Felthaus Arkitekterne A/S
Foreningen KIF Padel Club bliver Danmarks største, og det nye center, der er på vej, vil kunne håndtere internationale stævner, når det åbner næste år. Håbet er, at 500 vil melde sig ind i klubben til at starte med.
Annonce

Kolding: Nu kommer der snart endnu en mulighed for at spille den nye og meget populære sport padel tennis i Kolding.

I øjeblikket er der nemlig ved at blive bygget et nyt padelcenter i forlængelse af Koldinghallerne, og det er foreningen KIF Padel Club, som hører under Kolding Idræts Forening, der står bag. Derfor kommer der nu en mulighed for at gå til padel tennis i forenings-regi, lige som man også kan gå til eksempelvis håndbold.

- Vi har ønsket at lave en forening, så vi kan komme bredt ud til alle. Til forskel fra andre padel-centre bliver det her ikke kommercielt, men som en afdeling under KIF, lige som fodbold, håndbold og gymnastik, og hvad man ellers kan gå til, siger Morten Bugge, der er en af initiativtagerne til den nye padelklub og det nye padelcenter.


Det betyder, at man for eksempel kan tiltrække internationale events og landsholdet til centret.

Morten Bugge, initiativtager


Padel er en blanding af tennis og squash, og det har allerede fået en lang række koldingensere og mange andre til at gribe padelbattet. I Kolding findes der i forvejen et center på C.F Tietgensvej, som de tidligere håndboldspillere Lars Krogh Jeppesen, Søren Stoklund og Anders Oechsler står bag. De har haft så stor succes med deres center, at de også har åbnet centre i tre andre jyske byer.

Annonce

International klasse

Byggeriet af det nye padelcenter er startet og forventes at være afsluttet i starten af næste år. Centret kommer til at bestå af otte indendørs padelbaner samt én udendørs opvisningsbane.

- Ambitionen er at lave et fantastisk center, der giver alle, der har interesse for at spille padel, muligheden for det. Den i øjeblikket største forening, der hører under Dansk Padel Forbund, har fire baner, så KIF Padel Club bliver den største, siger Morten Bugge.

Arbejdet med at opføre centret er først begyndt for nyligt, så lige nu er der bare byggeplads på grunden, som tidligere har tilhørt Vonsild Camping, og som er blevet købt af kommunen. Morten Bugge forventer, at centret står klar i starten af næste år, hvis ikke efterårs- og vintervejret driller byggeriet alt for meget. Foto: Casper Vagner Christensen

Ifølge Morten Bugge bliver det nye padelcenter opført efter internationale standarder, hvad angår eksempelvis baner og højden til loftet, som kommer til at være ni og en halv meter.

- Det betyder, at man for eksempel kan tiltrække internationale events og landsholdet til centret. Sammen med Koldinghallerne, der er vant til at håndtere presse, vip'er og stjernespillere fra håndbold og har catering, cafeteria og omklædning, så kommer det til at passe fantastisk ind i de ambitioner, som vi har på lidt længere sigt, siger Morten Bugge, der slår fast, at det i første omgang handler om medlemmerne af foreningen.

- Det primære er, at medlemmerne kan komme ud og spille en masse padel og hygge sig med det, siger han.

Annonce

500 medlemmer

Tanken er, at det bliver Koldinghallerne, der kommer til at stå for driften af centret, der er ved at blive opført ved KIF's tennisbaner på Ambolten.

De første medlemmer har allerede meldt sig ind i KIF Padel Club, og ifølge Morten Bugge er 500 medlemmer et realistisk mål at sætte sig. Det er også et antal, som centret sagtens ville kunne håndtere, siger han.

Foreningen er i øjeblikket ved at lede efter trænere, sådan at medlemmerne også kan få noget træning.

- Vi vil gerne lave reel træning, og det er blevet muliggjort af, at vi har fået omkring 30 partnere, som er sponsorer på projektet. Det har givet et fantastisk rygstød for, at der mange ting, der er muligt i den her forening, siger Morten Bugge.

KIF Padel Club

På foreningens sociale medier kan man følge med i arbejdet med det nye center. Det kan man enten på www.facebook.com/kifpadelclub/ og www.instagram.com/PadelOnlyCooler/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce