Annonce
Varde

Oplukning blev til nedlukning for ærgerlig Anne Marie: Stort sogn lukker ned på grund af for meget covid-19

Anne Marie Jensen, 64 år, havde bestilt bøger på biblioteket. Dem kunne hun alligevel ikke hente. Hun er ked af nedlukningen i hendes by, Ølgod. Hun lægger ikke skjul på, at hun trænger til at komme ud af boblen. Anne Marie fulgte myndighedernes opfordring og tog en test onsdag - det var positivt, at den var negativ. Foto: Morten Nielsen
Varde Kommune var forberedt, og de bange anelser blev en realitet. Ølgod Sogn med 5000 indbyggere er lukket ned i mindst en uge.

Ølgod: Smittetallene er nu så høje, at Ølgod Sogn med flere end 5000 indbyggere lukker ned. Det blev afgjort onsdag over middag.


Nedlukningen fortsætter, indtil sognet har været under niveau for ét af ovenstående parametre i en uge i træk. Det kan altså tidligst åbnes om en uge.

Fra artiklen


Annonce

I den senere tid har smitten bredt sig i Ølgod-området, så kriterierne for en nedlukning onsdag formiddag var tæt på. Kommunen var derfor forberedt på, at sognet lukkede ned, da tallene kom onsdag over middag. Det skete så også.

Der lukkes ned, hvis følgende tal er overskredet: Incidenstallet skal være over 400, der skal være mindst to procent af de testede, der er positive, og der skal være flere end 20 smittede i den seneste uge.

De betingelser var til stede ved offentliggørelse af tallene onsdag eftermiddag. Incidenstallet er nu på 464, og positivprocenten på 2,0. Der er i alt 24 i sognet, der er testet positive inden for den seneste uge.

Nedlukningen fortsætter, indtil sognet har været under niveau for ét af ovenstående parametre i en uge i træk. Det kan altså tidligst åbnes om en uge.

Der er tre hovedårsager

Sundhedschef Hanne Josefsen i Varde Kommune oplyser, at der er tre årsager til de høje smittetal i Ølgod. Der er et smitteudbrud på skolen, der er et smitteudbrud i daginstitutionen Skovbrynet, som er Ølgods eneste børnehave og vuggestue, og så er der et smitteudbrud på en virksomhed.

For Emmelie Hansen, 22 år med bopæl i Ølgod, betyder nedlukningen ikke så meget personligt. Hun har en søn - Liam på halvandet år. Han går i dagpleje, og den berøres ikke. Selv tager Emmelie 9. klasse i Skjern, og det kan hun fortsat. Men hun synes, det er bekymrende, at coronaen spreder sig så meget i Ølgod. Foto: Morten Nielsen

Hanne Josefsen oplyser, at der er forbindelse mellem de tre smitteudbrud.

Der testes ekstra i Ølgod-området i øjeblikket af samme grund.

Hvis der lukkes i et sogn sker følgende: Alle grundskoler, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner lukkes. Det samme gælder SFO’er og klubtilbud.

Opfordring fra sundhedsmyndighederne

Her er de direkte opfordringer til indbyggerne i Ølgod Sogn:

  • Se så få personer som muligt.
  • Offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.
  • Private arbejdsgivere lader medarbejdere så vidt muligt arbejde hjemmefra.
  • Små børn passes hjemme, når det er muligt.
  • Dagtilbud opdeler børn i faste, mindre grupper.
  • Indbyggere i området lader sig teste.

Alle lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter indendørs, nedlukkes. Bibliotekstilbud – herunder tilbud om click and collect - ophører også.

Det er i selve byen Ølgod, at smitten har bredt sig via tre smittekilder. Google Maps

Disse berøres direkte af nedlukningen: Ølgod Skole, Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Museum, Hjedding Andelsmejeri, Ølgod Bibliotek og Kulturhus, Biblioteksbus ved Ølgod Kristne Friskole, Ølgod Hallen, Ølgod Stadion Klubhus, DDS Ølgod, Efterskolehallen Ølgod, Ølgod Ridehal, Ølgod Skytteforening, Ølgod Friluftsscene/Drabanterne, Ølgod Billardklub, Sydvestjysk Modeljernbaneklub, Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv og alle aftenskole-aktiviteter i sognet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce