Annonce
Esbjerg

Stort tæppe med Ribe-quiltere afsløret i Tyskland

Det store tæppe er netop blevet afsløret i kirken i den tyske by Demmin. Privatfoto
Syv quiltere fra Ribe har bidraget til et stort mindetæppe for befrielsen i kirken i den tyske by Demmin.
Annonce

Ribe: Syv quiltere fra Ribe har i anledningen af 75-året for befrielsen været med til at mindes ofrene for et stort masseselvmord i 1945 i den østtyske by Demmin.

Der er i den forbindelse skabt et 12 meter langt tæppe, der består af mange firkantede dele med forskellige kors, som folk fra Tyskland og Danmark har syet på i månedsvis.

Det store tæppe blev afsløret af sognepræsten Karsten Wolkenhauer i Demmin, og den tyske biskop Kristina Kühnbaum-Schmidt holdte en tale, og det skaber glæde hos quilterne fra Ribe.

- Det glæder mig meget, at de har afsløret tæppet, da jeg regnede med, at alt var gået i stå i Tyskland. Jeg er imponeret over at se det færdige værk, og tæppets størrelse og udtryk er noget helt særligt, og jeg er og glad for, at jeg ikke skulle sy det hele sammen. Det har sat mange tanker i gang at være en del af et så usædvanligt projekt, og lærerigt har det været på mange måder, siger Ruth Pedersen fra Ribe Quilterne.

- Vi var syv Ribe Quiltere, som var med til at sy i alt 75 kors, og Karsten Wolkenhauer fik de tre kvadratmeter overrakt i Ribe i februar måned. Vi valgte at sy skæve kors, som tydelig kan spottes i række to, fem og syv fra oven, siger Ruth Pedersen.

Tæppe har fået titlen "Demminer Trauertuch" og består af flere end 1000 små felter med et kors i hver. Ifølge historikere var der i og omkring Demmin et af de største mord og selvmord i Tyskland i tiden fra 30. april til 3. maj 1945. Der var voldtægt og voldelige sammenstød og er en sort del af Tysklands historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce