Annonce
Esbjerg

Stort tømrerfirma i Esbjerg får største overskud i mange år

Jakob Bech Muff, indehaveren af Muff Byg, kan glæde sig over et overskud på fire millioner kroner i 2019. Foto: Ken Mathiesen
Tømrervirksomheden Muff Byg oplevede vækst i såvel omsætning som indtjening i 2019, viser det netop offentliggjorte regnskab. Faktisk leverer Muff Byg sit bedste resultat i ti år.
Annonce

Esbjerg: De største aktører i byggebranchen i Esbjerg klarede sig godt sidste år, og Muff Byg er ingen undtagelse.

Faktisk leverede Muff Byg og virksomhedens omkring 90 ansatte i 2019 det bedste resultat i 10 år, viser den netop offentliggjorte årsrapport for selskabet Muff Byg A/S.

Driftsresultatet endte således på 5,4 millioner kroner og på bundlinjen efter skat står der næsten fire millioner kroner. Det er et betydeligt bedre resultat end året før, hvor overskuddet endte på 375.000 kroner. Egenkapitalen er på knap 12 millioner kroner.

Jakob Muff Bech, der i 2003 bare 27 år gammel som nyudlært tømrer og bygningskonstruktør grundlagde det succesfulde firma ved at gøre sit eget hus til Muff Bygs første udstillingshus, ønsker ikke at kommentere regnskabsresultatet.

Men det fremgår af årsrapportens ledelsesberetning, at resultatet betragtes som tilfredsstillende.

Muff Byg A/S oplyser ikke selskabets omsætning, men i 2019 endte bruttofortjenesten på godt 35 millioner kroner. Det er det højeste niveau i mange år.

Det fremgår desuden, at udvikling i virksomhedens ordrebeholdning er tilfredsstillende, og der budgetteres med en omsætningsfremgang samt et forbedret positivt resultat for 2020.

”Omsætning og indtjening forventes at følge budgettet for 2020. Gennem en kontrolleret vækststrategi og en forsat styrkelse af organisationen er det forsat selskabets målsætning at styrke indtjeningen og soliditeten,” står der i beretningen.

Muff Byg

Muff Byg blev grundlagt i 2003 af den dengang 27-årige Jakob Muff Bech. Firmaet, der har hovedadresse på Sallingsundvej i Kjersing, opererer både på det private marked og indenfor erhvervsbyggerier overalt i Danmark.
Annonce

Klarer sig uden statsstøtte

I december blev det offentliggjort, at Muff Byg har overtaget aktiemajoriteten i montageselskabet hos lokale Danhaus, der som et af landets største typehusfirmaer har valgt at fokusere på udvikling af bofællesskaber og andre boligtyper.

I forhold til corona-pandemien oplyser selskabet, at man på nuværende tidspunkt ikke er påvirket af covid-19 og ikke omfattet af de statslige støtteordninger.

Muff Byg har netop færdiggjort et markant byggeri af en boligetageejendom med 28 lejligheder på hjørnet af Kongensgade og Østergade tæt ved Broen Shopping. I stueetagen har ejendommen to butikslejemål.

Jakob Bech Muff har oplyst, at lejlighederne på mellem 50 og 78 kvadratmeter indtil videre ejes af Muff Byg A/S selv, men at når de er udlejet, kan det blive aktuelt med et samlet salg af ejendommen til en investor.

Tidligere har to af byens andre store byggefirma også leveret fine resultater årsregnskaber for 2019. Nem Byg fik et overskud før skat på 13,4 millioner kroner, mens Jensen & Jensen Holding landede på 14,3 millioner kroner før skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce