Annonce
forside

Stort til lykke til Aabenraa Kommune med Apple-aftalen

Læserbrev: Sikke en nyhed, borgmesteren kunne bringe om den indgåede aftale om et nyt datacenter ved Aabenraa. Det er historisk, at Aabenraa Kommune kan få en sådan kontrakt med Apples datacenter. Der har igennem mange år været arbejdet intensivt fra organisationer, kommunen, erhvervslivet for at få tiltrukket nye arbejdspladser og udvikling her til det sønderjyske.

Med aftalen må vi nok sige, at æblet "Apple" faldt direkte ned i turbanen! Prisværdigt er det også at notere, hvor dygtige de medarbejdere, der har været involveret med tidligere kommunaldirektør i spidsen, har kendt deres ansvar, når en virksomhed som Apple ønsker fuldstændig anonymitet. Det viser, at vi trods alt har ansvarsfulde ledere i kommunen.

Dette datacenter vil ikke kun have stor betydning for Aabenraa, nej, det vil have betydning for hele Sønderjylland. Ikke kun i byggefasen, men også i den senere udvikling af datacentret for såvel den teknologiske del, men også hvad angår personaleudvikling i området. Ligesom jeg er overbevist om, at SDU kan være sparringspartner.

Hvor er det så nedslående dagen derpå at høre Radio Syd m.fl., der er ude for at finde negative holdninger. Det er muligt, at det kan have nogle generende elementer i nærområdet, men det skal først belyses på en saglig måde. Som borgmesteren rigtigt har meldt ud, vil man tage hensyn til lokalbefolkningen.

Så hvorfor vil pressen ikke prøve og være med til at se det positive og det fremadrettede i et sådant center. Man skal ikke være så naiv og tro, at Apple ikke også har personer, der læser og forstår dansk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce