Annonce
Tønder

Stort trækplaster: Rømø har noget ingen andre har

Marcus Sckerl på 12 år og Anika Sckerl på 10 år var sammen med familien taget fra Lyngby på Sjælland til Rømø for at smage på østers. Det er lidt blevet en tradition, efter at familien var ved Limfjorden sidste år, hvor de smagte på de salte specialiteter. Og børnene, de var vilde med dem. Foto: André Thorup
Søndag formiddag var der fuld gang i østersåbning på Enjoy Resort på Rømø, hvor nogle af de mest passionerede østersåbnere i Danmark konkurrererede om, hvor der kunne åbne flest østers på tid. Det tiltrak mange glade østers-spisere, der kom langvejs fra.

Rømø: Oppe ved podiet er østersåbnerkonkurrence, Danish Oyster Cup, i fuld gang. Her ligger den skarpe østerskniv fast i hånden på nogle af de bedste og mest passionerede østersåbnere i Danmark. For de er i gang med at konkurrere om, hvem der kan åbne flest østers på tid.

Der var dyb koncentration at spore hos deltagerne i konkurrencen om at åbne flest østers på tid, som blev afholdt søndag formiddag på Enjoy Resort på Rømø. Foto: André Thorup

Der bliver klappet og heppet i salen på Rømø Resort, hvor konkurrencen søndag formiddag er i gang. Der er mødt mange nysgerrige tilskuere op til det, der er en af hovedarrangementerne ved dette års Østersfestival. En festival der siden 2019, hvor Rømø har været centrum for festivalen, kun har vokset sig større og større.

Og den trækker folk langvejs fra for at opleve de saltet specialitet.

Annonce

Langvejs fra

Nogle af gæsterne er Lone Frederiksen, der sammen med hendes datter, Gitte Søgaard, og hendes to børnebørn Therese og Deva, havde taget turen fra Allerød på Sjælland for at være en del af festivalen.

- Vi laver en tøsetur hvert år og kommer over og samler østers. Det er femte gang, vi er her i år, smiler Lone Frederiksen.

Her er der åbne vider. Vi har ikke det samme udsyn på Sjælland. Det er meget specielt.

Gitte Søgaard, Allerød

- De smager helt fantastisk. Jeg kan godt lide den ferske havsmag, fortæller Gitte Søgaard, mens Lone Frederiksen hurtigt tilføjer:

- Ja, de smager bedst rå.

Det er ikke kun de to kvinder, der er blevet vilde med de rå specialiteter. Det er den yngste i flokken også.

Gitte Søgaard (t.v.) og hendes mor Lone Frederiksen fra Allerød på Sjælland har flere gange besøgt Rømø for at plukke, åbne og spise de populære østers. De er så glade for dem, at de tager smagsprøver med hjem til familie og venner i en køletaske, når turen igen går over broen. Foto: André Thorup

- Deva er 14 år, og hun har nu for første gang smagt en rå østers. Hun havde en cola ved siden af for at skylle den ned med, men det behøvede hun ikke engang. Hun kunne godt lide den, griner Lone Frederiksen.

Det er ikke kun østersene, de tre generationer er kommet for, men derimod hele oplevelsen ved at være på Rømø. For øen har noget, som man ikke har andre steder - i hvert fald ikke på Sjælland.

- Det er også selve det at samle østers og selv åbne dem og spise dem - fra vand til bord kan man sige. Og så er det hele historien og naturen. Her er der åbne vider. Vi har ikke det samme udsyn på Sjælland. Det er meget specielt, siger Gitte Søgaard.

Annonce

Dejlig smag

De er ikke de eneste gæster, der er kommet langvejs fra, og som har gjort besøg af østersfestivalen til en af deres traditioner - sidste år ved Limfjorden. Det har Meghna Sckerl og hendes to børn Anika på 10 år og Marcus på 12 år også. De er sammen med familien taget fra Lyngby på Sjælland til Rømø for at spise østers.

Noget man måske ikke skulle tro, at de yngste i familie var store fans af, men der må man tro om igen.

- Det smager godt, smiler Anika Sckerl.

- De smager specielt på den gode måde, tilføjer Marcus Sckerl.

Begge håber på at besøg festivalen igen næste år, så der igen kan smages på østers.

Oppe ved podiet er uret stadig i gang, mens de professionelle østersåbnere lirker den ene østers op efter den anden. Om alle østersene når at blive spist vides ikke. Men med de mange glade østers-spisere kunne noget tyde på, at det ikke bliver noget problem.

Danmarks Østersfestival strækker sig fra fredag til mandag. Foto: André Thorup
Annonce
Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Varde For abonnenter

Ubetalte regninger på 50 mio, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en krone?

Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Tønder

Trods corona-kvaler: Genstartet højskole er kommet lovende fra start

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Kolding

Pierre udlejer seniorboliger hurtigere, end han kan nå at bygge dem

Annonce