Annonce
Esbjerg

Stort tyveri får Esbjerg Planteskole til at sikre sig

Esbjerg Planteskole har fået denne sikrings- og overvågningsløsning op. Det er sket efter et større tyveri fra planteskolen. PR-foto
Esbjerg Planteskole oplevede i marts et større tyveri, som har frustreret ejeren i en sådan grad, at han nu har investeret i en ny sikrings- og overvågningsløsning, som skal forhindre nye tyverier fra forretningens store udendørsareal.

Esbjerg: Esbjerg Planteskole i Storegade forbereder sig så småt på det årligt tilbagevendende påske-rykind i næste uge. Her vil kunderne formentlig komme til at opleve et alarmsikringssystem med flere kameraer, projektører, sirener og højttalere placeret cirka tre meter over jorden.

Forklaringen er, at et større tyveri i marts har gjort det tydeligt for planteskole-ejerne, at noget skulle gøres for at undgå en gentagelse. Det er ikke, fordi det er første gang, Esbjerg Planteskole har oplevet tyveri, men omfanget og de økonomiske konsekvenser har nu fået planteskolens ejere til at investere i en ny sikrings- og overvågningsløsning, hedder det i en pressemeddelelse.

- Det er altid et trist syn at møde på arbejde dagen efter et tyveri, men vi vil gerne undgå dette i fremtiden, hvorfor vi har søgt vidt og bredt efter en sikrings- og overvågningsløsning, der kunne opfylde vores behov væsentlig bedre end hidtil, fortæller Lars Nielsen, der ejer Esbjerg Planteskole sammen med hustruen Birgitte Nielsen.

Annonce

Det er altid et trist syn at møde på arbejde dagen efter et tyveri, og vi vil gerne undgå dette i fremtiden. Derfor har vi søgt vidt og bredt efter en sikrings- og overvågningsløsning, der kunne opfylde vores behov væsentlig bedre end hidtil.

Lars Nielsen, ejer, Esbjerg Planteskole

System til byggepladser

Det er et andet Esbjerg-firma, som har leveret løsningen til Lars Nielsen og Esbjerg Planteskole.

Site-Security, der har hjemme på Smedevej i Sædding, har specialiseret sig i det, man kalder for Aktiv Mobil Sikring og Overvågning, og ophavsmanden bag, Lasse Østergaard Jensen, siger, at man har en kæmpe succes kørende.

- Vi har et system, der egentlig blev skabt til bygge- og entreprenørbranchen med det formål at overvåge og sikre byggepladser. Vores løsninger er alle mobile og kan flyttes som opgaven eller pladsen ændrer sig. Ret hurtigt fandt vi dog ud af at der var et stort behov hos alternative målgrupper som planteskoler, maskinstationer og autoforhandlere for sikringsløsninger der opfyldte krav, som dag til dag levering og lavt omkostningsniveau, siger han og fortsætter:

- Vores system er det, vi kalder Proaktiv Sikring og Overvågning, her kombinerer vi stationære overvågningsenheder med opkobling til vores alarmcentral, hvor vores vagter aktivt kan tage kontrol og lynhurtigt komme i kontakt med ubudne gæster via højttalerne.

Oplag af tyvekoster

Hos Esbjerg Planteskole glæder Lars Nielsen sig over det nyetablerede samarbejde, der sågar vil spare virksomheden for penge på overvågnings- og vagtbudgettet.

Planteskolen har i forvejen alarmsystem i sin indendørsforretning, men det har foreløbigt været vanskeligt at sikre forretningens store udendørsareal.

- I de 15 år, vi har haft planteskolen, har vi oplevet massevis af tyverier fra udendørsarealerne – sikkert også mange flere, end vi aner. Vi har jo utroligt meget stående udenfor. Men efter vi fik sat alarm op indenfor, er antallet af indbrud faldet væsentligt. Det er den samme udvikling, vi håber at opleve med den nye løsning udenfor, siger Lars Nielsen.

Dråben, der fik Lars Nielsen til at reagere, var, da folk fra Esbjerg Kommune informerede planteskoleejeren om, at kommunens folk i tilstødende arealer til planteskolen havde fundet et større oplag af tyvekoster fra planteskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce