Annonce
Esbjerg

Stort tyveri får Esbjerg Planteskole til at sikre sig

Esbjerg Planteskole har fået denne sikrings- og overvågningsløsning op. Det er sket efter et større tyveri fra planteskolen. PR-foto
Esbjerg Planteskole oplevede i marts et større tyveri, som har frustreret ejeren i en sådan grad, at han nu har investeret i en ny sikrings- og overvågningsløsning, som skal forhindre nye tyverier fra forretningens store udendørsareal.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg Planteskole i Storegade forbereder sig så småt på det årligt tilbagevendende påske-rykind i næste uge. Her vil kunderne formentlig komme til at opleve et alarmsikringssystem med flere kameraer, projektører, sirener og højttalere placeret cirka tre meter over jorden.

Forklaringen er, at et større tyveri i marts har gjort det tydeligt for planteskole-ejerne, at noget skulle gøres for at undgå en gentagelse. Det er ikke, fordi det er første gang, Esbjerg Planteskole har oplevet tyveri, men omfanget og de økonomiske konsekvenser har nu fået planteskolens ejere til at investere i en ny sikrings- og overvågningsløsning, hedder det i en pressemeddelelse.

- Det er altid et trist syn at møde på arbejde dagen efter et tyveri, men vi vil gerne undgå dette i fremtiden, hvorfor vi har søgt vidt og bredt efter en sikrings- og overvågningsløsning, der kunne opfylde vores behov væsentlig bedre end hidtil, fortæller Lars Nielsen, der ejer Esbjerg Planteskole sammen med hustruen Birgitte Nielsen.

Det er altid et trist syn at møde på arbejde dagen efter et tyveri, og vi vil gerne undgå dette i fremtiden. Derfor har vi søgt vidt og bredt efter en sikrings- og overvågningsløsning, der kunne opfylde vores behov væsentlig bedre end hidtil.

Lars Nielsen, ejer, Esbjerg Planteskole

Annonce

System til byggepladser

Det er et andet Esbjerg-firma, som har leveret løsningen til Lars Nielsen og Esbjerg Planteskole.

Site-Security, der har hjemme på Smedevej i Sædding, har specialiseret sig i det, man kalder for Aktiv Mobil Sikring og Overvågning, og ophavsmanden bag, Lasse Østergaard Jensen, siger, at man har en kæmpe succes kørende.

- Vi har et system, der egentlig blev skabt til bygge- og entreprenørbranchen med det formål at overvåge og sikre byggepladser. Vores løsninger er alle mobile og kan flyttes som opgaven eller pladsen ændrer sig. Ret hurtigt fandt vi dog ud af at der var et stort behov hos alternative målgrupper som planteskoler, maskinstationer og autoforhandlere for sikringsløsninger der opfyldte krav, som dag til dag levering og lavt omkostningsniveau, siger han og fortsætter:

- Vores system er det, vi kalder Proaktiv Sikring og Overvågning, her kombinerer vi stationære overvågningsenheder med opkobling til vores alarmcentral, hvor vores vagter aktivt kan tage kontrol og lynhurtigt komme i kontakt med ubudne gæster via højttalerne.

Annonce

Oplag af tyvekoster

Hos Esbjerg Planteskole glæder Lars Nielsen sig over det nyetablerede samarbejde, der sågar vil spare virksomheden for penge på overvågnings- og vagtbudgettet.

Planteskolen har i forvejen alarmsystem i sin indendørsforretning, men det har foreløbigt været vanskeligt at sikre forretningens store udendørsareal.

- I de 15 år, vi har haft planteskolen, har vi oplevet massevis af tyverier fra udendørsarealerne – sikkert også mange flere, end vi aner. Vi har jo utroligt meget stående udenfor. Men efter vi fik sat alarm op indenfor, er antallet af indbrud faldet væsentligt. Det er den samme udvikling, vi håber at opleve med den nye løsning udenfor, siger Lars Nielsen.

Dråben, der fik Lars Nielsen til at reagere, var, da folk fra Esbjerg Kommune informerede planteskoleejeren om, at kommunens folk i tilstødende arealer til planteskolen havde fundet et større oplag af tyvekoster fra planteskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce