Annonce
Kolding

Stort udbrud af covid-19 på bosted for hjerneskadede

Covid-19-testbilen kommer igen søndag her til bostedet på Sjællandsvej, hvor der bor  27 borgere med senhjerneskade.  Foto: Google Maps
Syv ansatte og to borgere er indtil videre konstateret smittede med coronavirus på Center for senhjerneskade i Kolding.

Kolding: Kolding Kommunes bosted for mennesker med senhjerneskade er i øjeblikket ramt af et stort udbrud af covid-19.

To borgere og syv ansatte er konstateret smittede efter første test for en uge siden, og i morgen kommer Region Syddanmarks testbil igen til Sjællandsvej for at foretage endnu en test af alle.

Kolding Kommunes socialdirektør Thomas Reintoft fortæller, at det første tilfælde blev opdaget op mod nytår, da en medarbejder blev testet positiv for covid-19. Den efterfølgende test af alle beboere og ansatte afslørede yderligere en ramt beboer og yderligere seks ramte ansatte. Og nu vil den nye test søndag altså afsløre, om udbruddet er standset der, eller om der er kommet flere til i løbet af ugen.

Thomas Reintoft oplyser, at der er iværksat forholdsregler for at undgå, at smitten breder sig.

- De ramte medarbejdere er sendt hjem i isolation, og de ramte beboere er isolerede i deres lejligheder, og vi har zoneopdelt bostedet i sektioner, så beboerne og de ansatte ikke går rundt imellem hinanden, men holder sig til få, fortæller han.

Center for Senhjerneskade i Kolding har højt specialiserede tilbud til voksne mennesker over 18 år med varige handicap efter for eksempel blodprop, hjerneblødning, iltmangel og ulykker.

Botilbuddet har 27 pladser, og der er derudover dagtilbud med 10 pladser - også for borgere med svære hjerneskader, der har brug for massiv støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

40-årige sønderjyde sælger pisk og slag i fritiden: - Det får deres hjerner til at koble fra, når en anden bestemmer

Annonce