Annonce
Sønderborg

Stort udslip af maling i Ulkebøl Dam

Malingen blander sig med vandet og farver det hvidt. I starten lå det i store plamager på bunden, og det var derfor lettere at suge det op. Foto: Mathias Ingemann Holm
Malingen har indtil videre farvet næsten halvdelen af søen hvid. Udslippet skete bag det tidligere rensningsanlæg i Damgade.

Sønderborg: Sønderborg Brand og Redning arbejder med at stoppe spredningen af malingen.

- Vi har pumpet en meget stor del af malingen væk, fortæller indsatsleder, Pia Hamann:

- Vi har egentlig styr på udslippet nu, men vi kan ikke få det hele op. Så Ulkebøl Dam vil nok være misfarvet i et par dage, og det kan vi ikke gøre noget ved.

Det vides endnu ikke, hvor malingen kommer fra. Det kommer fra regnvandsudløb eller regnvandsbrønde, og det er sandsynligvis fra industriområdet bag dammen.

- Vi ved endnu ikke, hvor det kommer fra, eller hvilken maling det er, men målingerne på malingen viser, at den ikke burde være skadelig for mennesker eller dyr, siger Pia Hamann.

Malingen blev opdaget fredag eftermiddag.

Annonce
Bent Aasand var nede og kigge på oprydningsarbejdet. Han bor tæt på søen og nyder at går tur omkring den. Foto: Mathias Ingemann Holm

Det er så trist

For den lokale beboer Bent Aasand er udslippet af maling en meget trist hændelse.

- Det er jo en katastrofe. Jeg håber virkelig ikke, at de fine fugle der lever hernede bliver skadet af dette, fortæller Bent Aasand.

Han går tur omkring Ulkebøl Dam næsten hver dag, og har derfor et nært forhold til området.

- Det er nærmest en lille oase her i byen, så vi må virkelig håbe, at beredskabet kan få redet det her vandområde så meget som muligt.

En del af åløbet bag dammen er også misfarvet af udslippet. Sønderborg Brand og Redning regner med, at bruge lidt af aftenen på at suge maling op, men forventer ikke, at kunne gøre meget mere nu.

- Vi har stort set taget det vi kan, det meste havde lagt sig på bunden, men nu det så tyndt og blandet op i vandet, at vi ikke kan tage det så præcist længere, fortæller Pia Hamann:

- Vi kan glæde os over, at det gamle rensningsanlæg var lige ved siden af, for vi har kunnet smide alt det vand og maling vi har suget op derover, og det har gjort processen meget hurtigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce