x
Annonce
112

Stort vikingemarked i Ribe aflyst: - Det reelle tab kan først gøres op senere

Vikingerne kommer ikke til at kæmpe under det årlige vikingemarked på Ribe VikingeCenter, da markedet er aflyst. Arkivfoto
Det årlige internationale vikingemarked på Ribe VikingeCenter er aflyst som følge af coronavirussen.

Ribe: Hvert år slår Ribe VikingeCenter dørene op til sæsonen samtidig med, at der holdes et stort vikingemarked med flere tusinde gæster og mange vikinger på stedet. Men sådan bliver det ikke i år. Lederne af Ribe VikingeCenter, Bjarne Clement og Karen Nørgaard, har nemlig valgt at aflyse årets marked grundet covid-19 situationen. Markedet skulle være holdt i ugen fra den 27. april til den 3. maj.

- Vi følger myndighedernes retningslinjer og bakker hundrede procent op om det danske samfunds fælles indsats for at bekæmpe smittespredningen. Det er super ærgerligt. Både på det formidlingsmæssige, sociale og økonomiske plan. Vikingemarkedet er cirka ti procent af vores omsætning, men det reelle tab kan vi først gøre op, når vi ved hvornår, vi kommer igang, siger Bjarne Clement.

- Det, som er det mest trælse, er, at vi ikke ved, hvornår vi så kan lukke op. Hvis vi vidste det, kunne vi arbejde med konkrete planer for sæsonen. Nu er det kun teorier, vi har at gå ud fra, og der er jo mega mange ubekendte i ligningen lige nu. Men vi glæder os rigtig meget til at åbne Ribe VikingeCenter, så snart forholdene tillader det, siger Bjarne Clement, der blandt har udsat alle sæsonansættelser, ligesom der også spares udgifter på de vikinger, som ikke kommer nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce