Annonce
112

Stråtaget blev slukket - men der er store vandskader

Der er ikke store synlige skader på gården. Man kan dog se, at noget af stråtaget er fjernet. Skaderne er omfattende. Foto: Morten Nielsen

Nørre Nebel: Det er svært at se fra vejen, at en stråtækt gård på Lønne Hedevej ved Nørre Nebel brændte torsdag aften. Men selv om stråtaget tilsyneladende slap uden de store skader, så er der meget massive vandskader i boligen.

En del af stråtaget er dog fjernet i forbindelse med branden. Der er sket skader på hele tagkonstruktionen.

Alt tyder på, at branden opstod i en emhætte. Branden opstod klokken 19.28.

Gården bruges til beboelse, men der er mange fritidshuse i området.

Gårdens beboer er en 38-årig mand. Ingen kom til skade ved branden. Der er ingen dyrehold på gården. JydskeVestkysten erfarer, at det er vandskaderne, der er de værste.

Der er et byggearbejde i gang på gården, men det skulle ifølge Syd- og Sønderjyllands foreløbige oplysninger være den tændt emhætte, der er den sandsynlige brandårsag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce