Annonce
Vejen

Strøm og drager for store og små på Holsted Bibliotek

En af verdensmestrenes drager: Tripolit-drage på hele 43 kvm - en kopi af et mikrobedyr, der levede for 400 millioner år siden og målte 4-8 mm. Privatfoto

Holsted: Lørdag 12. oktober fra 10-14 kan man møde verdensmestrene i drageflyvning Christian Viking og Morten Rasmussen på Holsted Bibliotek.

De vil fortælle om deres oplevelser fra Kina, Holland og andre steder, som de har besøgt, og de vil hjælpe publikum med at bygge drager. Hvis vejret er til det, slutter arrangementet med at man sætter dragerne op udenfor biblioteket. Det er gratis at deltage, man betaler dog for materialerne, hvis man vil bygge en drage.

Fra mandag 14. - fredag 18. oktober - hver dag kl. 10-16 - kan man også på Holsted Bibliotek blive klogere på el og energiformer før, nu og i fremtiden. Man kan bygge forskellige typer møller og en vindmølleturbine til opladning af et batteri.

Biblioteket viser også små udstillinger om elektricitet.

Aktiviteterne er led i Holsted Biblioteks efterårstema i oktober og november om strøm og energiformer, som også byder på foredrag om Poul la Cour og hans livsværk og en kabaret om PH.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce