Annonce
forside

Straffen bliver samfundstjeneste og behandling: 35-årig dømt for vold mod kæreste og stedsøn

Arkivfoto: Michael Bager

Grindsted: En 35-årig mand fra Grindsted er onsdag ved Retten i Kolding blevet dømt for tre tilfælde af vold mod sin 37-årige samlever samt dennes 11-årige søn.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 35-årige mand kunne kun erkende det ene forhold, men forklaringer fra både kvinden og den 11-årige dreng var med til at sørge for, at han også blev dømt for de to øvrige tilfælde.

- Deres forklaringer blev i to af forholdene støttet af lægelige oplysninger og fotos af dem begge, hvoraf det tydeligt fremgik, at de havde adskillige skader, fortæller Mika Nissen, som er anklagerfuldmægtig hos Sydøstjyllands Politi og i retten førte sagen for anklagemyndigheden.

De tre tilfælde af vold sikrede den 35-årige en dom på fire måneders fængsel. Dommen blev dog gjort betinget, så han slipper for at skulle ind og ruske tremmer, hvis han overholder vilkår om samfundstjeneste og følger behandling hos Kriminalforsorgen i form af dialog mod vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];