Annonce
Kolding

Stram Kurs demonstrerer landet over: Sådan er det gået

Rasmus Paludan har indtil videre demonstreret tre steder i Sønderjylland. Få overblikket over, hvordan det er gået her.

Esbjerg

I godt to og en halv time spankulerede Rasmus Paludan rundt, da han var i Fredericia. Nogle af de fremmødte var mere begejstrede end andre. Foto: Søren Gylling

Den 8. september indtog Rasmus Paludan og hans støtter fra Stram Kurs for første gang Syd- og Sønderjylland. Han demonstrerede i Esbjerg, hvor han blev mødt med vrede og skuldertræk.

En stor menneskemængde var mødt op, og mens nogle så uforstående til, var andre mere konfronterende

- Men du er jo racistisk. Kan du ikke se det? Hvorfor må jeg bo her, men ikke min ven, bare fordi hans mor og far kom som flygtninge fra en krig? sagde en af de fremmødte.

Den slags reaktioner er noget af det, Rasmus Paludan gerne ser, folk gøre.

Haderslev

Dagen efter, den 9. september, demonstrerede Rasmus Paludan i Haderslev. Her var godt 300 mennesker mødt op til en moddemonstration mod Stram Kurs. Politiet valgte desuden at spærre en vej, sådan at Rasmus Paludan ikke kunne nå frem til det mål, han ellers havde sat sig. Under demonstrationen blev der smidt både æg og kanonslag.

Fem unge fra statsskolen i Aabenraa var blandt andet mødt op for at høre mere om Rasmus Paludans politik.

- Han skal have lov at sige sin mening, vi bor i Danmark, og her har man ytringsfrihed, men jeg synes, det er sørgeligt, at der skal bruges så mange ressourcer og bruges politiafspærringer på en mand, som bare er provokerende. Selvfølgelig han må sige, hvad han vil, men han er bare pisseprovokerende, lød det fra Saidm en beboer i Varbergparken, hvor demonstrationen blev holdt.

Fire sigtelser

Dagen efter demonstrationen i Haderslev blev fire unge mennesker sigtet. Det drejede sig om en 20-årig mand fra Odense, der blev sigtet for vold mod politiet. Han kastede et æg på en betjent.

En 19-årig mand fra Haderslev blandede sig i en politiforretning, mens en 16-årig knægt fra Haderslev slog ud efter Rasmus Paludan uden at ramme, så han slap med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Til sidst blev en 22-årig mand fra Haderslev sigtet for i forbindelse med en bortvisning at kalde en betjent for en "fucking skaldepande".

Fredericia

Den 16. september var Rasmus Paludan i Fredericia og demonstrerede foran et par hundrede mennesker. I Fredericia blev der lavet menneskekæde af nogle af de knap 200 mennesker, der var mødt op.

- Vi har haft mange snakke om, om sådan en som ham (Rasmus Paludan red.) skulle bare ties ihjel, men vi blev enige om, at vi vil stå op mod sådan en som ham. Det er vigtigt, at helt almindelige mennesker siger nej. Han repræsenterer jo ondskab, når han kun går efter mennesker ud fra, hvilken hudfarve de har, eller hvem de tror på, sagde 63-årige Lotte Hansen, der var mødt op som moddemonstrant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce