Annonce
Kolding

Stram Kurs demonstrerer landet over: Sådan er det gået

Rasmus Paludan har indtil videre demonstreret tre steder i Sønderjylland. Få overblikket over, hvordan det er gået her.

Annonce

Esbjerg

I godt to og en halv time spankulerede Rasmus Paludan rundt, da han var i Fredericia. Nogle af de fremmødte var mere begejstrede end andre. Foto: Søren Gylling

Den 8. september indtog Rasmus Paludan og hans støtter fra Stram Kurs for første gang Syd- og Sønderjylland. Han demonstrerede i Esbjerg, hvor han blev mødt med vrede og skuldertræk.

En stor menneskemængde var mødt op, og mens nogle så uforstående til, var andre mere konfronterende

- Men du er jo racistisk. Kan du ikke se det? Hvorfor må jeg bo her, men ikke min ven, bare fordi hans mor og far kom som flygtninge fra en krig? sagde en af de fremmødte.

Den slags reaktioner er noget af det, Rasmus Paludan gerne ser, folk gøre.

Haderslev

Dagen efter, den 9. september, demonstrerede Rasmus Paludan i Haderslev. Her var godt 300 mennesker mødt op til en moddemonstration mod Stram Kurs. Politiet valgte desuden at spærre en vej, sådan at Rasmus Paludan ikke kunne nå frem til det mål, han ellers havde sat sig. Under demonstrationen blev der smidt både æg og kanonslag.

Fem unge fra statsskolen i Aabenraa var blandt andet mødt op for at høre mere om Rasmus Paludans politik.

- Han skal have lov at sige sin mening, vi bor i Danmark, og her har man ytringsfrihed, men jeg synes, det er sørgeligt, at der skal bruges så mange ressourcer og bruges politiafspærringer på en mand, som bare er provokerende. Selvfølgelig han må sige, hvad han vil, men han er bare pisseprovokerende, lød det fra Saidm en beboer i Varbergparken, hvor demonstrationen blev holdt.

Fire sigtelser

Dagen efter demonstrationen i Haderslev blev fire unge mennesker sigtet. Det drejede sig om en 20-årig mand fra Odense, der blev sigtet for vold mod politiet. Han kastede et æg på en betjent.

En 19-årig mand fra Haderslev blandede sig i en politiforretning, mens en 16-årig knægt fra Haderslev slog ud efter Rasmus Paludan uden at ramme, så han slap med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Til sidst blev en 22-årig mand fra Haderslev sigtet for i forbindelse med en bortvisning at kalde en betjent for en "fucking skaldepande".

Fredericia

Den 16. september var Rasmus Paludan i Fredericia og demonstrerede foran et par hundrede mennesker. I Fredericia blev der lavet menneskekæde af nogle af de knap 200 mennesker, der var mødt op.

- Vi har haft mange snakke om, om sådan en som ham (Rasmus Paludan red.) skulle bare ties ihjel, men vi blev enige om, at vi vil stå op mod sådan en som ham. Det er vigtigt, at helt almindelige mennesker siger nej. Han repræsenterer jo ondskab, når han kun går efter mennesker ud fra, hvilken hudfarve de har, eller hvem de tror på, sagde 63-årige Lotte Hansen, der var mødt op som moddemonstrant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce