Annonce
Sydjylland

Stram Kurs-kandidat lader vente på sig: Paludan overvejer fortsat Sønderjylland

Rasmus Paludan har præsenteret flere kandidater i sine bestræbelser på at få Stram Kurs i Folketinget. Han mangler dog fortsat at melde ud, hvem der stiller op i Sydjyllands Storkreds. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Partiet Stram Kurs har endnu ikke meldt ud, hvem der skal repræsentere partiet i Syd- og Sønderjylland ved det kommende folketingsvalg. Paludan overvejer fortsat at stille op i Sydjyllands Storkreds, men har ikke travlt med den endelige beslutning.

Valg: Mens vi nærmer os et folketingsvalg, er det stadig uvist, hvem der skal præsentere partiet Stram Kurs i Sydjyllands Storkreds. For mens det yderliggående islamkritiske parti den seneste uge har præsenteret kandidater i både Nordjylland, Bornholm og Sjælland, er der fortsat ingen afklaring fra partiet, når det gælder en kandidat i Sydjyllands Storkreds.

Paludan har tidligere i DR meldt ud, at han selv overvejer at stille op i Syd- og Sønderjylland.

- Jeg har ikke besluttet mig endnu. Men Sønderjylland er nærliggende, fordi min slægt stammer derfra, og jeg ved, at mange sønderjyder ved, hvordan det er at være under fremmed overherredømme, sagde han i slutningen af april til DR, hvor han dog også påpegede, at han overvejer at stille op i Sjællands Storkreds.

Stram Kurs

Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.

Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.

Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.

To meningsmålinger fra Megafon og Voxmeter har den seneste uge præsenteret meningsmålinger, der viser, at Stram Kurs kan være på vej mod Folketinget. Mens Megafon-målingen giver Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne, viser den seneste voxmeter-måling en tilslutning på 2,4 procent.

Målingerne skal dog tages med et gran salt. Den statistiske usikkerhed er på henholdsvis på 1,1 og 0,9 procentpoint, og dermed er det ikke sikkert, at partiet ligger over spærregrænsen, der lyder på to procent af stemmerne.

Haster ikke

Rasmus Paludan bekræfter over for JydskeVestkysten, at det fortsat er mest sandsynligt, at han enten stiller op i Sjællands Storkreds eller Sydjyllands Storkreds. Men han kan ikke sige, hvornår han forventer at melde en endelig kandidat ud.

- Jeg forventer det egentlig ikke meget før den endelige deadline for anmeldelse af kandidater. Lige nu er vi stadig i gang med at få kandidater, og det er få af dem, vi forudplacerer på nogen steder. Den endelige geografiske fordeling er noget af det sidste, vi går i gang med, siger han.

Senest 11 dage før valget afholdes, skal kandidater til valget anmelde over for anmeldelsesmyndighederne, at de ønsker at deltage i valget. Partierne skal godkende kandidaterne over for de samme myndigheder ti dage før valget. Der skal senest være valg 17. juni.

Annonce

Sparre

Men selvom Stram Kurs altså allerede har præsenteret kandidater i Sjælland, betyder det ikke, at Paludan dermed ser Sydjyllands Storkreds som det mest oplagte valg.

- Jeg kan kun sige, at det mest sandsynlige er, at jeg stiller op i enten Sydjyllands eller Sjællands Storkreds, siger Paludan, der ikke mener, at han har travlt med at finde den endelige kandidat til Sydjyllands Storkreds.

- Jeg synes ikke, det haster så meget, og jeg får brug for at sparre med andre, siger han.

Mandag godkendte Økonomi- og Indenrigsministeriet partiet Stram Kurs som opstillingsberettiget til folketingsvalget efter at have gennemgået partiets mere end 20.109 vælgererklæringer.

Rasmus Paludan er stifter og leder af Stram Kurs. I april blev han idømt 14 dages betinget fængsel for racisme. Han har anket dommen til landsretten.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce