Annonce
Sydjylland

Stram Kurs præsenterer eks-DF'er som første sydjyske kandidat

Det er tidligere byrådsmedlem i Esbjerg Kim Holmgaard Madsen (th.), der bliver Stram Kurs' første kandidat fra Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: Christer Holte
Partiet Stram Kurs har tirsdag præsenteret sin første syd- og sønderjyske folketingskandidat. Det er den tidligere DF'er og tidligere byrådsmedlem Kim Holmgaard Madsen fra Esbjerg, der forsøger at komme i Folketinget for det yderliggående islam-kritiske parti.

Valg: Samme dag som Lars Løkke udskrev folketingsvalg, kunne partiet Stram Kurs præsentere sin første kandidat fra Syd- og Sønderjylland. Der er tale om den tidligere DF'er Kim Holmgaard Madsen fra Esbjerg, der tidligere har siddet i Esbjerg Byråd for først DF og senere Liberalt Folkeparti.

- Jeg stiller op for Stram Kurs, fordi de har en meget stærkere indvandrerpolitik end Dansk Folkeparti, da jeg forlod dem. Der lovede man en masse ting, men der skete ikke rigtig noget, siger Kim Holmgaard Madsen.

Kim Holmgaard Madsen fortæller, at han meldte sig ind i Stram Kurs, efter der som følge af Stram Kurs-leder Rasmus Paludans demonstrationer 14. april opstod massive uroligheder på Nørrebro i København. Han havde ellers trukket sig fra politik i 2017 kort før kommunalvalget. Her forlod han sammen med sin far, tidligere byrådspolitiker og folketingsmedlem Freddie Madsen, partiet Liberalt Folkeparti, som de havde stiftet sammen.

- Jeg har egentlig ikke haft ståsted i et parti siden. For jeg har ikke haft et parti, jeg kunne stole på, og som ville det med udlændinge, ældre og EU, som jeg gerne ville, siger Kim Holmgaard Madsen, der fortæller, at det også var optøjerne på Nørrebro, der fik ham til at overveje et politisk comeback.

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
  • Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • To meningsmålinger fra Megafon og Voxmeter har den seneste uge præsenteret meningsmålinger, der viser, at Stram Kurs kan være på vej mod Folketinget. Mens Megafon-målingen giver Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne, viser den seneste voxmeter-måling en tilslutning på 2,4 procent.
  • Målingerne skal dog tages med et gran salt. Den statistiske usikkerhed er på henholdsvis på 1,1 og 0,9 procentpoint, og dermed er det ikke sikkert, at partiet ligger over spærregrænsen, der lyder på to procent af stemmerne.

Tavs om job

Han fortæller, at hans vigtigste mærkesag er at få alle muslimer sendt ud af Danmark. Stram Kurs vil forbyde islam og inddrage muslimers statsborgerskab. En politik, som flere eksperter har vurderet som værende grundlovsstridig.

Kim Holmgaard Madsens kandidatur blev offentliggjort, få timer før statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg. Han erkender da også, at han har et kort tilløb til valget, og at han skal bruge nogle dage på at blive helt skarp på partiets og sin egen politik.

Kim Holmgaard Madsen fortæller, at han stiller op i Sydjyllands Storkreds, men at det stadig er uvist, om han bliver spidskandidat i kredsen.

Partiets leder Rasmus Paludan overvejer nemlig fortsat også selv at stille op i Sydjyllands Storkreds for at tage kampen op imod Pernille Vermund (NB) og Kristian Thulesen Dahl (DF). Kim Holmgaard Madsen fortæller, at der bliver taget en endelig beslutning om det onsdag eller torsdag i denne uge.

Kim Holmgaard Madsen har tidligere været selvstændig, og han fortæller, at han nu arbejder med projekter for flere virksomheder. Han vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder han arbejder for, eller hvad han helt konkret arbejder med.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Livsstil

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce