Annonce
Sydjylland

Stram Kurs præsenterer eks-DF'er som første sydjyske kandidat

Det er tidligere byrådsmedlem i Esbjerg Kim Holmgaard Madsen (th.), der bliver Stram Kurs' første kandidat fra Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto: Christer Holte
Partiet Stram Kurs har tirsdag præsenteret sin første syd- og sønderjyske folketingskandidat. Det er den tidligere DF'er og tidligere byrådsmedlem Kim Holmgaard Madsen fra Esbjerg, der forsøger at komme i Folketinget for det yderliggående islam-kritiske parti.

Valg: Samme dag som Lars Løkke udskrev folketingsvalg, kunne partiet Stram Kurs præsentere sin første kandidat fra Syd- og Sønderjylland. Der er tale om den tidligere DF'er Kim Holmgaard Madsen fra Esbjerg, der tidligere har siddet i Esbjerg Byråd for først DF og senere Liberalt Folkeparti.

- Jeg stiller op for Stram Kurs, fordi de har en meget stærkere indvandrerpolitik end Dansk Folkeparti, da jeg forlod dem. Der lovede man en masse ting, men der skete ikke rigtig noget, siger Kim Holmgaard Madsen.

Kim Holmgaard Madsen fortæller, at han meldte sig ind i Stram Kurs, efter der som følge af Stram Kurs-leder Rasmus Paludans demonstrationer 14. april opstod massive uroligheder på Nørrebro i København. Han havde ellers trukket sig fra politik i 2017 kort før kommunalvalget. Her forlod han sammen med sin far, tidligere byrådspolitiker og folketingsmedlem Freddie Madsen, partiet Liberalt Folkeparti, som de havde stiftet sammen.

- Jeg har egentlig ikke haft ståsted i et parti siden. For jeg har ikke haft et parti, jeg kunne stole på, og som ville det med udlændinge, ældre og EU, som jeg gerne ville, siger Kim Holmgaard Madsen, der fortæller, at det også var optøjerne på Nørrebro, der fik ham til at overveje et politisk comeback.

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
  • Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • To meningsmålinger fra Megafon og Voxmeter har den seneste uge præsenteret meningsmålinger, der viser, at Stram Kurs kan være på vej mod Folketinget. Mens Megafon-målingen giver Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne, viser den seneste voxmeter-måling en tilslutning på 2,4 procent.
  • Målingerne skal dog tages med et gran salt. Den statistiske usikkerhed er på henholdsvis på 1,1 og 0,9 procentpoint, og dermed er det ikke sikkert, at partiet ligger over spærregrænsen, der lyder på to procent af stemmerne.

Tavs om job

Han fortæller, at hans vigtigste mærkesag er at få alle muslimer sendt ud af Danmark. Stram Kurs vil forbyde islam og inddrage muslimers statsborgerskab. En politik, som flere eksperter har vurderet som værende grundlovsstridig.

Kim Holmgaard Madsens kandidatur blev offentliggjort, få timer før statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg. Han erkender da også, at han har et kort tilløb til valget, og at han skal bruge nogle dage på at blive helt skarp på partiets og sin egen politik.

Kim Holmgaard Madsen fortæller, at han stiller op i Sydjyllands Storkreds, men at det stadig er uvist, om han bliver spidskandidat i kredsen.

Partiets leder Rasmus Paludan overvejer nemlig fortsat også selv at stille op i Sydjyllands Storkreds for at tage kampen op imod Pernille Vermund (NB) og Kristian Thulesen Dahl (DF). Kim Holmgaard Madsen fortæller, at der bliver taget en endelig beslutning om det onsdag eller torsdag i denne uge.

Kim Holmgaard Madsen har tidligere været selvstændig, og han fortæller, at han nu arbejder med projekter for flere virksomheder. Han vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder han arbejder for, eller hvad han helt konkret arbejder med.

Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Tønder For abonnenter

Politisk halløj om badehotel for åbent tæppe i byrådssalen

Aabenraa

Pengeregn til sønderjyske cykelstier: Se hvor Folketingets millioner kan komme cyklisterne til gavn

Annonce