Annonce
Aabenraa

Strand-naboer klager over biler og høj musik: De fjerner bare skiltene

Her ville beboerne på den anden side af vejen ønske, de unge ville stoppe med at parkere deres biler. Foto: Claus Thorsted
Frustrerede beboere på Flensborgvej døjer med larm og høj musik fra parkerede biler på et lille opholdsareal ned til Sønderstrand. Tidligere forbudsskilte er blevet fjernet af ukendte personer, men nu kan permanent skiltning være på vej, oplyser kommunen.

Aabenraa: Der er muligvis gode nyheder på vej til naboerne ved Sønderstrand i Aabenraa.

I forbindelse med projektet Aaben by er JydskeVestkysten blevet kontaktet af flere beboere, der er godt og grundigt trætte af, at unge mennesker parkerer på et lille areal ud til Flensborgvej i aftentimerne og blandt andet spiller høj musik.

Nogen af dem, der er frustrerede over den nuværende situation, er ægteparret Christiane og Helge Skau, der bor på Gl. Flensborgvej.

- Der er flere ting i det, og det har stået på i nogle år nu. Det er jo ikke et sted, der er beregnet til parkering, det er et sted, hvor folk opholder sig, og hvor børn leger, siger Christiane Skau.

Hun og hendes mand har flere gange oplevet, at der er opstået farlige situationer, når de unge, der parkerer i området, skal ud på Flensborgvej igen.

- De har jo meget dårlige oversigtsforhold, og så sker det, at andre bilister må bremse ned, fordi de kører ud foran dem, siger Christiane Skau.

Annonce

Aaben by-afstemning

  • I sidste uge lavede JydskeVestkysten igennem Aaben by en afstemning om, hvilke emner læserne helst vil læse mere om. Her vandt problemerne på Sønderstrand overbevisende med 362 ud af 866 stemmer.
  • Aaben by er et projekt fra JydskeVestkysten i Aabenraa, som giver dig mulighed for at få indflydelse på de artikler, vi laver.
  • Skriv til os, hvis du har et spørgsmål til en af vores artikler, hvis du er nysgerrig efter et særligt emne, eller hvis du bare undrer dig over noget i din by eller kommune.
  • Vi besvarer mindst ét spørgsmål om ugen og giver også vores læsere mulighed for at stemme på de bedste forslag til emner, vi kan tage op.
  • Konkret finder du spørgeformularen under vores artikler på jv.dk eller på forsiden af jv.dk/aabenraa. Desuden kan du gå ind på redaktion.jv.dk/aabenby og stille dine spørgsmål. Her kan du også læse mere om projektet.

Høj musik hele natten

Og så er der larmen, som påvirker ægteparret direkte.

- Det er virkelig et problem. Vi bor jo lige over for og får det hele med fra første parket. De holder i deres biler og hører høj musik, nogle gange hele natten. Sidste sommer, da vejret var rigtig godt, var det virkelig slemt, men det er også sket flere gange i år. Politiet gør heller ikke meget, siger Christiane Skau.

Ægteparret har været i dialog med kommunen ad flere omgange, og der er forgæves forsøgt både med små forbudsskilte og større, midlertidige skilte.

- Det hjalp jo ikke noget, for dem fjernede de bare, dem der parkerer der. Og så er det svært for os, der går ned og prøver at få dem til at stoppe, for vi har ikke noget at henvise til, siger Christiane Skau.

De parkerende unge er noget, beboerne på den anden side af vejen taler en del om, fortæller hun. Alligevel er det kun ægteparret Skau, der vil stå frem i avisen.

- Alle er irriteret, men vi er nok de eneste, der tør gå over og bede dem om at dæmpe sig. Folk vil helst ikke have deres navn frem, siger Christiane Skau.

Permanente forbudsskilte

Hos Aabenraa Kommune bekræfter trafiksikkerhedsmedarbejder Hanne Mette Kjær, at der er modtaget beboerklager.

- Larm og støj hører under Ordensbekendtgørelsen og håndteres normalt af politiet, og vi er bekendt med at politiet har været forbi, når borgere har henvendt sig, skriver hun i en e-mail.

Hun bekræfter også, at der tidligere er prøvet med midlertidige skilte for at forhindre parkering.

- Men de blev væltet og til sidst fjernet af ukendte personer, skriver Hanne Mette Kjær.

Nu vil kommunen så forsøge sig med permanente forbudsskilte, oplyser hun videre.

- Vi har sendt en ansøgning til politiet om at få lov til at opsætte forbudstavler mod parkering på stedet, og afventer et svar fra dem. Arealet er ikke udlagt til parkering, men er beregnet til ophold. Vi vil gerne have, at folk bruger arealet langs vejen og stranden. Området er et offentligt areal og er udlagt til byrum, skriver hun.

Det vil glæde Christiane Skau, hvis det ender med at blive virkelighed.

- Det vil helt klart hjælpe, for så kan vi andre med god samvittighed henvise til dem, så vi slipper for at skulle høre på høj musik hele natten. Jeg ville bare ønske, at kommunen havde tænkt på det noget før, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Syd- og Sønderjyllands Politi ved avisens deadline.

Det er nemt at overse, det lille skilt, som ifølge kommunen skal vejlede brugerne om, at parkering er uønsket. Nu bliver der måske taget større skyts i brug. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Varde

31-årig kørte med amfetamin i blodet

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce