Annonce
Esbjerg

Strandby: Afgørelsen er ikke truffet

Formand Olfert Krog og de øvrige medlemmer af Sundhed- & Omsorgsudvalget har sendt forvaltningens forslag til en ny sektorplan i høring. I forslaget står der, at beboerne på plejehjemmet Strandby skal flyttes til Sirius Seniorbo, der skal stå færdig om et års tid. Illustration, Foto: Søren Gylling
Selv om et enigt udvalg har sendt forvaltningens forslag til en ny sektorplan, der blandt andet betyder lukning af plejehjemmet Strandby, i høring, betyder det ikke, at politikerne som udgangspunkt har tænkt sig at lukke plejehjemmet. Det fastslår udvalgsformand Olfert Krog.
Annonce

Esbjerg Kommune: Beslutningen om, hvorvidt plejehjemmet Strandby i Esbjerg midtby skal lukkes eller ej, er på ingen måde truffet endnu.

Det fastslår formanden for Sundhed- & Omsorgsudvalget Olfert Krog (DF), der ikke føler sig korrekt citeret i en artikel i tirsdagens avis.

- Det jeg siger er, at vi i udvalget var helt enige om at sende forvaltningens forslag til en ny sektorplan i høring med den bemærkning, at vi vil have undersøgt, hvad det koster at bo på de forskellige plejehjem i kommunen, så vi får klarhed over, hvordan de økonomisk svageste borgere med kun en folkepension står, siger Olfert Krog.

Forvaltningens forslag til sektorplanen for plejeboliger og øvrige boliger for seniorer 2020-2030 er på 35 sider og indeholder blandt andet en lang række ændringer og justeringer af antallet af plejeboliger.

Annonce

Afventer

På side 14 står der ordret:

"Strandby Plejehjem nedlægges, når Sirius Seniorbo står færdigt ultimo 2021. Det betyder, at plejehjemmets beboere flyttes til Sirius Seniorbo."

Men at et enigt udvalget har valgt at nikke ja til forvaltningens forslag og sende det i høring, betyder ifølge Olfert Krog ikke, at der som udgangspunkt er politisk enighed om for eksempel en lukning af plejehjemmet Strandby.


Nu afventer vi høringssvarene og undersøgelsen af forholdene for de økonomisk svageste borgere, så behandler vi sektorplanen politisk.

Olfert Krog


- Nej, nu afventer vi høringssvarene og undersøgelsen af forholdene for de økonomisk svageste borgere, så behandler vi sektorplanen politisk. Jeg synes ikke, det klæder os at komme med politiske holdninger nu, hvor planen er på vej i høring. Vi har rigtig meget fokus på behovet for plejeboliger i Esbjerg midtby og også Tjæreborg, hvor vi ud fra befolkningsprognoserne kan se, at der bliver flere ældre og dermed også behov for flere boliger, siger Olfert Krog.

Sektorplan

Forvaltningens forslag til en ny sektorplanen for plejeboliger og øvrige boliger for seniorer i Esbjerg Kommune 2020-2030 blev forelagt politikerne i Sundhed- & Omsorgsudvalget på det seneste møde mandag den 16. november.

Et enigt udvalg besluttede at godkende forslaget og sende det i høring ved Ældre Sagen, Ældrerådet og handicaprådet.

Forslaget lægger blandt andet op til lukning af plejehjemmet Strandby, plejehjemmet Strandgården i Hjerting og plejeboliger på Højvangshaven 2 og 4, når Sirius Seniorbo tages i brug i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce