Annonce
Haderslev

Stranden trak folk til fra morgenstunden

Kirsten Matschke hjalp sønnen Hjalte med at komme i dykkerdragten, det var lidt af en udfordring. Foto: André Thorup
Hejsager Strand var godt besøgt allerede fra tidlig formiddag. For mange var det sommerens første strandweekend i sommerferiens sidste weekend.
Annonce

HEJSAGER: For mange strandgæster var det skoleferiens sidste weekend, men sommerens første strandweekend, så Hejsager Strand var godt besøgt fra tidlig formiddag.

Familien Matschke nød sammen med familien Vitved sommervarmen ved vandet. Far Stefan havde taget det vilde dykkergrej med, og i dagens anledning skulle han have drengene med på dykkertur.

Asger på otte år var maks. klar, han havde nemlig kun prøvet at dykke i svømmehallen.

Hans storebror Hjalte på 11 år, måtte sande, at det var sin sag at få en dykkerdragt på, så han fik lige en hånd af sin mor Kirsten.

Trods varmen var der ingen, der kogte over ved stranden, det sikrede det tempererede vand og en let brise-.

- Det er bare dejligt vejr, rart at vi kan komme ud, men hvor er det bare typisk, at det gode vejr kommer, netop som ferien er slut, konstaterede Stefan Matschke.


Det er bare dejligt vejr, rart at vi kan komme ud, men hvor er det bare typisk, at det gode vejr kommer, netop som ferien er slut.

Stefan Matschke


11-årige Benjamin Vitved kunne ikke være mere enig med sin onkel:

- Det er rigtig sjovt hernede. Vi var her også i går, hele familien og spiste aftensmad her.

Asger Matschke på otte år var maks. klar til sin første dykkertur uden for svømmehallen. Foto: André Thorup
Annonce

Voksen strand

I den anden ende af stranden sad Marianne og Henrik Skov fra Aabenraa. For dem var det langt fra første strandweekend i år.

- Vi var ude allerede i maj måned. Vi kan godt lide Hejsager Strand, fordi sandet er ikke så fint her, og der bliver forholdsvis hurtigt dybt. Det er ikke sådan, at man skal gå langt ud for, at det er dybt nok til at svømme, og det kan vi godt lide. Det er nok ikke så børnevenligt, men godt for voksne, sagde Henrik, mens Marianne tog en dukkert.

Parret var kommet til Hejsager med motorcykel og weekenden forinden havde de været på Lakolk på Rømø. De havde i modsætning til mange af de øvrige gæster heller ikke haft ferie endnu.

- Vi begynder på fredag, og det er tiltrængt. Jeg arbejder på Linak, hvor vi har produceret hæve/sænkeudstyr til sundhedssektoren her under corona-krisen, så vi har haft nok at se til, forklarede Henrik.

Henrik Skov og fruen Marianne, som hoppede i det halvkolde vand var kommet fra Aabenraa fordi de godt kan lide sandet ved Hejsager, som er lidt mere groft, og derfor ikke hænger i. Foto: André Thorup

DMI havde inden weekenden advaret om "farligt vejr", på grund af høje temperaturen og stærk sol, men det havde dagens mange gæster sikret sig mod.

Brisen bar duften af solcreme langs hele stranden, og mange havde små parasoller og solsejl med. Dertil var folk faktisk gode til at holde afstand grupper imellem.

Varmt eller ej, der var god plads i bølgen blå, fordi vandet brændte i hvert ikke nogen. Foto: André Thorup
Selv om der var mange ved stranden. var folk gode til at holde afstand grupper imellem. Foto: André Thorup
De kommende dage byder også på meget høje temperaturer, så der skulle være en mulighed for en tur i bølgen blå. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce