Annonce
Sydjylland

Strandet i Peru: Nu er Lisbeth og Norman hjemme efter barsk hjemtur med mundbind og politikontrol

Norman Gyldenberg og Lisbeth Bossen har planer om at vende tilbage til Peru. De mangler nemlig stadig at krydse inkabyen Matchu Picho af listen, som de blev snydt for at opleve i denne omgang på grund af corona. Privatfoto
Ægteparret Lisbeth Bossen og Norman Gyldenberg fra Varde har været fanget i Perus bjerge i ugevis på grund af corona. Nu har de endelig dansk jord under fødderne igen efter en hjemtur, de sent vil glemme.

Hjemrejse: JydskeVestkysten har over de seneste uger fulgt ægteparret Lisbeth Bossen og Norman Gyldenberg fra Varde, som i ugevis har været fanget i Perus bjerge, efter corona har lukket landet helt ned.

Her har de levet i uvished om, hvornår de kunne komme hjem. I fredags lykkedes det så endeligt, da parret landende i Kastrup og kunne vende snuden mod vest.

- Endelig er uvisheden ovre. Det er en stor lettelse, siger 67-årige Norman Gyldenberg fra det gule hus i Varde, hvor de nu skal bruge de næste 14 dage i karantæne.

Det er Udenrigsministeriet, der er kommet parret og de godt 200 andre danskere, der har været strandet i Peru, til undsætning. En særlig tilladelse fra de peruvianske myndigheder gjorde det nemlig muligt at lette med en fly fra en militær lufthavn i Lima.

- Der blev klappet i flyet, da vi endelig lettede og var på vej. Jeg er taknemmelig for, at jeg bor et sted, hvor man er villig til at sætte himmel og hav i bevægelse for at få os hjem, siger Lisbeth Bossen, som ligeledes er 67 år.

Annonce
På vejen til flyet i Lima skulle alle passagere bære både mundbind og handsker. Engangshandsker var dog ikke til at opstøve for parret fra Varde. Derfor havde de sokker på hænderne i stedet. Privatfoto

Streng kontrol

Turen hjem til Danmark har dog langt fra været nem. Da parret har opholdt sig i Den Hellige Dal i Andesbjergene de seneste uger, ventede der først en hæsblæsende bustur på over et døgn til hovedstaden Lima, som bød på bjergkørsel med utallige hårnålesving og hyppige politikontroller.

- Vi var igennem over 20 kontroller undervejs. Det var et værre bureaukrati for at tjekke, at vi havde de nødvendige papirer, men politiet var ikke truende eller noget. Man kunne se gennem deres mundbind, at flere af dem smilede til os, siger Norman Gyldenberg.

Under hele turen var parret også selv tvunget til at bære mundbind.

- Det var ulideligt, fordi det var varmt, så vi tog dem ned, når vi kunne. De røg dog op, hver gang nogle råbte kontrol, siger han.

Varm velkomst

Da parret fredag kørte op ad indkørslen til deres hjem i Varde, blev de mødt af flag og et sandt blomsterhav fra familie og venner.

- Det var meget rørende. Vi vidste, at mange havde fulgt vores rejse, men vi havde slet ikke forventet så meget, siger Lisbeth Bossen, som også fortæller, at flere venner har meldt sig til at handle ind for dem, når de nu ikke må forlade matriklen.

- Vi glæder os bare over at være hjemme. I går brugte vi en hel dag i haven bare på at være og grave lidt ukrudt op. Det plejer jeg ikke at gide så længe, men nu sætter jeg pludselig pris på det, siger Norman Gyldenberg.

Lisbeth Bossen og Norman Gyldenberg er nu hjemme i Varde igen, hvor de i første omgang skal bruge 14 dage i karantæne. De glæder sig til at kunne se familie og venner igen fysisk. Privatfoto.
Peru er i undtagelsestilstand på grund af corona. Det betyder også, at der er udgangsforbud. Derfor blev parret fra Varde mødt af masser af politi på hjemrejsen, som skulle kontrollere, at de havde ret til at være ude. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce