Annonce
Sønderborg

Strandhjem skruer op for musikken

Mette Ingwersen fra Gråsten synger til Strandhjems festival, som i år finder sted for 19. gang. Arkivfoto: Henrik Rath
At stå blandt 5.000 andre i Mølleparken kan være angstprovokerende for psykisk syge. Alternativet er en festival i Brunsnæs på Broagerland.

Brunsnæs: Bo- og væresteder for psykisk syge i hele Sønderjylland deltager, når Strandhjem på Broagerland torsdag skruer op for musikken ved sin årlige musikfestival.

For selv om tilbuddene i Sønderborg-området er mange med koncerter både i Mølleparken, på Alsion og på Sønderborghus, mangler der et sted, hvor psykisk syge kan være med.

- Mange psykisk sårbare holder sig væk fra store arrangementer. Det kan være meget stressende og angstprovokerende at stå blandt 5.000 andre i Mølleparken. Nogle klarer det ved at have en hjælper med. Men det kan langt fra alle. I stedet holder man sig væk, forklarer Ann Kristin Granli, der er forstander for Strandhjem.

Strandhjem er et bosted for voksne med kroniske sindslidelser, typisk skizofreni. Her bor seks kvinder og 10 mænd i et tidligere kurhotel lige ned til Flensborg Fjord. Hjemmet har 17 ansatte.

Beboere og ansatte har i fællesskab rejst telt til festivalen, som finder sted torsdag fra kl. 16 og normalt samler 150-200 deltagere fra hele Sønderjylland.

Annonce

Program

Torsdag 15. august fra kl. 16 til 20.30 spiller først Greystone fra Gråsten. Dernæst Mette Ingwersen, også Gråsten, og som afslutning går Banditterne fra Kruså på scenen.

Indgangsbilletten koster 50 kroner, resten af udgifterne betales af sponsorer.

Der kan købes mad, drikke og kaffe i festivalteltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce