Annonce
Varde

Strandhotellets stjerne funklede igen i Vejers Strand

Som noget nyt er Niels Jørgen Frandsen også blevet kartoffelavler. Vel og mærke i klitterne. Så de er lidt sene i det. Foto: Henrik Reintoft
Niels Jørgen Frandsen fra det legendariske Strandhotellet i Vejers var tilbage på stranden, hvor han diskede op med sin velkendte og enkle frokostbuffet.
Annonce

Vejers Strand: Det brusende Vesterhavet overdøver de jazzede toner i teltet på Vejers Strand. Der er frokostjazz, som i mange år var en kær og skattet sommerbegivenhed på Strandhotellet Vejers fra 1926.

Og altid med kok Niels Jørgen Frandsen som manden bag en frokostbuffet, der dur, mens mol og mismodet denne søndag overlades til jazz- og bluesorkestret Gumbo Ya Ya.

Vi drikker kaffe to timer om morgenen. Jeg har dyrket sene kartofler i klitterne. De er rigtig flotte. Og så går vi til kirkekoncerter.

Kok Niels Jørgen Frandsen, Vejers Strand

Annonce

Afskeden

Strandhotellets stjerne Niels Jørgen Frandsen (78) var søndag tilbage på stranden, siden Strandhotellet lukkede endegyldigt i marts 2018, hvor der i årtier først var Landligger Fest og senere frokostjazz.

Strandhotellet, som hans familie forpagtede i 61 år, er nu solgt af staten til familien Slaikjær fra Hvidbjerg Strand.

- Jeg har det rimeligt, siger Niels Jørgen Frandsen, som sammen med sin hustru Sigrid fortsat bor i Vejers Strand.

Han er dog fortsat en smule bitter over måden, de blev sat på porten af Naturstyrelsen og daværende miljøminister Esben Lunde Larsen (V). Men den forrige regering ønskede ikke, at staten skulle forpagte hoteller. Samtidig blev 17 statsejede campingpladser sat til salg.

Sigrid og Niels Jørgen Frandsen er nu medlemmer af Vejers Venner, der siden Strandhotellet lukkede, er flyttet ned på stranden med teltet, som de kommende uger er udgangspunkt af en symfoni af arrangementer.

- Det går faktisk godt. Det tog lige lidt tid at komme over afskeden, siger Sigrid Frandsen.

Annonce

Kartofler i klitten

De har brugt de seneste fire dage på at forbedre frokostbuffeten til de 150 gæster. Sild med karrysalat, frikadeller og kartoffelsalat og ostebord. Et totalt udsolgt arrangement, hvorfor Allan Junge, formand for Grundejerforeningen Vejers Strand, lover, at de næste år udvider teltet.

Selv er Niels Jørgen Frandsen ved at vænne sig til et liv uden altid at være noget for nogen eller noget.

- Vi drikker kaffe to timer om morgenen. Jeg har dyrket sene kartofler i klitterne. De er rigtig flotte. Og så går vi til kirkekoncerter. Og forleden var vi til koncert i Tambours Have, siger Niels Jørgen Frandsen og lyser op som den sol, der ikke var der.

Og hvad skal man bruge solen til, når Niels Jørgen Frandsen i stedet funkler.

Niels Jørgen Frandsen var sammenmed hustruen Sigrid tilbage i rollen om opvarter og kok. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce