Annonce
Tønder

Strandsejlerne håber vellykket EM giver ekstra deltagere

Regattaen kommer lige efter Rømø Strandsejler Club var vært for EM i Mini-klassen. Et arrangement, som klubben havde stor succes med. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Sandet har knapt lagt sig efter Rømø Strandsejler Club var vært for EM i strandsejlads i Mini-klassen - og nu er strandsejlerne igen på plads. Årets regatta sejles i weekenden.

RØMØ: Sidste år var vejrguderne ikke rigtigt med på legen - med stærk kuling over Rømøs Sønderstrand var vinden alt for stærk til strandsejlads. Derfor bliver der i disse timer og dage fulgt endog meget tæt med i vejrudsigterne på Rømø, for i den kommende weekend går det løs på sandet for 53. gang til International Regatta.

Og som Rømø Strandsejler Club selv udtrykker det, så må man smede, mens jernet er varmt. Regattaen kommer nemlig lige i kølvandet på et veloverstået EM i mini-klassen, forklarer næstformand Eigil Michelsen:

- Vi har simpelthen fået så gode tilbagemeldinger efter EM. Alle var enormt tilfredse, så nu tager vi en tørn til, lyder det med et smil fra Eigil Michelsen. Han fortsætter:

- Vindforholdene var gode, og det gav en virkelig god konkurrence, at det ikke var i helt de samme vindforhold hele tiden. Jeg står på Rømø nu, og vi må sige, at stranden ikke er helt så stor som den var til EM, men vejrudsigten tegner lovende, så vi er optimister, lyder det fra næstformanden.

Annonce
Strandsejlerne konkurrerer i en stribe forskellige klasser. Regattaen trækker en del internationale deltagere til. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Rygtet om den gode strand

Det vellykkede EM har vakt genlyd ned gennem Europa, og derfor håber Eigil Michelsen også, at det kaster flere deltagere af sig.

- Vi regner med 40-45 deltagere, men det kan være, der kommer flere. EM har rygtedes i udlandet, fordi stranden og vinden var så god den weekend - så mon ikke der kommer lidt flere, lyder vurderingen.

Regattaen byder på en stribe forskellige klasser, og Eigil Michelsen håber, at det kan få interessen for strandsejlads til at smitte af på nogle flere danskere. Sønderstrand og selve strandsejlerklubben nærer stor interesse fra svenske og tyske medlemmer, men det halter lidt på hjemmefronten, lyder det fra Eigil Michelsen:

- Tyske og svenske medlemmer af klubben kører rask væk 600-800 kilometer for at komme hertil for at sejle, men der er ikke ret mange danske medlemmer - og os i bestyrelsen er ved at være oppe i årene, så vi håber at kunne tiltrække lidt nye folk. Forholdene fås ikke bedre til strandsejlads, end det, vi har på Rømø - og det skal vi holde fast i, lyder budskabet fra Eigil Michelsen.

Den 53. Internationale Regatta sejles på Sønderstrand fra klokken 09 til 16 lørdag og 09-13 søndag. Der er gratis adgang for publikum.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce