Annonce
Debat

Strategisk byudvikling i balance

Læserbrev: Når man udvikler boligområder, så kan det jo ikke komme som den store overraskelse, at der flytter børnefamilier til og børnetallet stiger.

Det stiller krav til flere pladser i dagpleje, vuggestue, børnehave og skole - det kan selv børnene i indskolingen regne ud. Men det er åbenbart svært at få kommunens planer og budgetter til at følge med.

Det gæder for eksempel i Vester Nebel, hvor man i mange år har udviklet massivt med nye boliger. Nu er der ikke plads til de lokale børn i børnehaven - og de skal køre andre steder hen. Vi bliver nødt til at sikre, at tingene følges ad og vi skaber byudvikling i balance.

Annonce

Derfor kan det være, vi i perioder skal skabe flexible løsninger fx lave skovbørnehave som en del af tilbuddet, tænke kreativt med de lokale rum og rammer, men også i investeringsplanerne sætte penge af til udbygning og udvidelse, så vi ikke hele tiden kommer på bagkant.


Vi bliver nødt til at sikre, at tingene følges ad og vi skaber byudvikling i balance.


Vester Nebel er med multihuset gået foran og tænkt kloge kvadratmeter - og tænker brug af bygninger på tværs af alle aldre og alle mulige aktiviteter. Man kan med relativt få midler udbygge/omdanne børnehaven og skolen til at kunne mere, bruge de kommende rammer i multihuset og bruge uderummet meget mere i det skønne område.

Dét er netop en model for fremtidens byudvikling, hvordan vi tænker mennesker og funktioner før mursten, skaber mere fleksibilitet og bruger bygningerne mere klogt og på tværs - så de kan vokse med behovet og byudviklingen. Dét er byudvikling i balance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce