Annonce
Esbjerg

Street Food ændrer holdopstillingen: To åbner og to lukker

Sammensætningen af madboder er noget, man bruger meget tid på, når der er udskiftninger i køkkenerne. Der skal være noget for enhver smag og fra hele verden. Det duer ikke, at der for eksempel er fire thaikøkkener, mener direktøren. Arkivfoto: André Thorup
Der er ny mad på vej til Street Food Esbjergs menukort. Fredag åbner en syrisk madbod, og endnu et køkken er ifølge Streetfood-direktøren på vej. De to nye madboder erstatter Crepes Hytten og Otto's.

Esbjerg: Der er nye krydderier på vej ned i den internationale smeltedigel, der udgør Street Food Esbjerg. Fredag den 31. maj åbner Sham Food.

Sham er den arabiske betegnelse for Damaskus, som er Syriens hovedstad. Bag køkkenet står 30-årige Hassan Chwikh. Han kommer fra Aleppo i Syrien, men flygtede i 2014 og endte i Danmark. Efter en tid på Sønderborg Asylcenter kom han til Esbjerg, hvor han har arbejdet som blandt andet gulvlægger. I Syrien arbejdede Hassan i familiens bageri, og han har altid elsket at lave mad og eksperimentere i køkkenet, beretter Søren Gaj Nielsen, direktør for Street Food Esbjerg.

Han kan samtidigt afsløre, at der er endnu en nyhed på vej. Detaljerne er han dog sparsommelig med.

- Hvad det er, kan vi ikke fortælle om endnu, men det er noget, der starter med ”i”, siger Søren Gaj Nielsen.

Den hemmelige madbod forventes at være klar til åbning senere i juni.

Annonce
Det er slut med franske pandekager i Street Food Esbjerg. Fremover kan man i stedet nyde syriske specialiteter i madboden Sham Food. Arkivfoto: André Thorup

To ind – to ud

De to nye køkkener erstatter den franske madbod Crepes Hytten og den tyrkiske madbod Otto’s.

- Street Food er ikke en statisk størrelse. Det har aldrig været meningen, at vores køkkener skulle være permanente. Idéen med det her koncept er jo netop, at vi er en gastronomisk legeplads, hvor man kan prøve forskellige idéer af uden selv at skulle ud og investere alt hvad man ejer i lokaler, køkkenfaciliteter og personale. Når man eksperimenterer, er det kun naturligt, at nogle idéer må droppes. Derfor er det også helt forventeligt, at der er udskiftninger, har Søren Gaj Nielsen udtalt til JydskeVestkysten.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce