Annonce
Esbjerg

Street Food skal være en ny bro til jobmarkedet: Det er en mulighed for at komme videre

Camilla Kristensen og Dennis Cramer er to af de seks praktikanter, der i den kommende tid skal hjælpe med at få Street Food klar til genåbningen i slutningen af marts. De er en del af Projekt Job-Bro, der er til for at få unge esbjergensere ud på arbejdsmarkedet. Foto: Mark M. Hede
Torsdag startede seks nye praktikanter fra "Projekt Job-Bro" på Street Food. Her skal de i de kommende måneder hjælpe til, mens de nye lokaler bliver klargjort til den store genåbning i slutningen af marts. Ad den vej håber man, at de unge mennesker kan komme videre og bide sig fast i jobmarkedet.
Annonce

ESBJERG: Inde bag de lukkede døre i Kongensgade 34 kan man høre larmen fra en rundsav. Savsmulden fyger henad gulvet mellem trillebøre og poser med cement, og i et hjørne er en murer i gang med at spartle en væg. Håndværkerne arbejder på højtryk. For om godt en måned genåbner Street Food i Esbjerg.

Det kræver en stor indsats at komme i mål, og torsdag formiddag blev der hentet forstærkninger til byens kommende madmekka.

Her startede seks nye praktikanter fra Esbjerg Kommunes projekt ”Job-bro til uddannelse”. I de kommende måneder skal de hjælpe med at få Street Food klar.

I 2018 blev Esbjerg en af 11 kommuner forsøgskommuner for en ny tilgang til at hjælpe ledige i alderen 18-30 år, der i over et år har været på offentlig forsørgelse. Projekt Job-Bro har via deres samarbejdspartnere, som blandt andet tæller plejecentret Hedelund og boligforeningen Ungdomsbo hjulpet næsten 100 unge videre.

Og derfor er samarbejdet med Street Food noget, der giver mening for alle parter.

- Det er jo lidt anderledes end den typiske praktik, og det er fedt, at de unge får mulighed for at blive en del af nyt og spændende projekt som Street Food. Det er noget, som de forhåbentligt kan spejle sig i, og derfor tror jeg også på, at vi netop her kan hjælpe nogen videre ud i verden, siger Martin Boyschau, der er projektleder på Job-Bro.

Om Projekt Job-Bro til uddannelse

I 2018 blev 11 kommuner forsøgskommuner for en ny tilgang til at hjælpe ledige i alderen 18-30 år, der i over et år har været på offentlig forsørgelse.

I januar 2018 blev 200 unge trukket tilfældigt ud af Jobcenter Esbjergs system som deltagergruppe, mens andre 200 fra samme målgruppe blev udtrukket som kontrolgruppe.

Næsten 100 fra deltagergruppen er i dag kommet i job eller uddannelse, mens nogle få er droppet ud af projektet.

For nyligt blev Street Food tilkoblet som et af projektets virksomhedscentre.

Virksomhedscentrene er arbejdspladser, som har takket ja til at få en gruppe af de unge fra Job-Bro-projektet ud for at arbejde hos sig.

I øjeblikket er der en gruppe af de unge på plejecenter Hedelund, hvor de går ture og på indkøb med nogle af beboerne og hygger om dem.

En anden gruppe arbejder på Rybners med blandet pedelarbejde som for eksempel at stille stole op til arrangementer. Mens der også er en gruppe hos boligforeningen Ungdomsbo, som får hjælp af de unge til at holde deres grønne områder og diverse andre vedligeholdelsesopgaver.

Annonce

Vil gentage succesen

Kenneth Kirketerp, der er personaleansvarlig på Street Food, giver ham ret. Han ser samarbejdet som en god mulighed for at tage socialt ansvar.

- Jeg har tidligere haft stor glæde af at samarbejde med Job-Bro på Dronning Louise og Portland. Der er mange succeshistorier iblandt, og det tror jeg, vi kan skabe igen. Selv om der kan være udfordringer, så er det det hele værd. Vi hjælper dem, og de hjælper os. Det glæder vi os til at komme i gang med.

Annonce

En god mulighed

Ude på trappen ved indgangområdet i Street Food er Dennis Cramer og Camilla Kristensen ved at feje noget støv væk. De kommer begge fra en baggrund på kontanthjælp, og de glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Det er lidt ligesom første skoledag, og jeg er meget spændt. Det er meget bedre, end at gå derhjemme, og jeg håber, at det kan give mig et skub i den rigtige retning. Det er i hvert fald et skridt på vejen, siger Dennis Cramer. Og Camilla Kristensen nikker.

- Det er fedt at få lov til at blive en del af Street Food. Især håber jeg at kunne få lov til at arbejde med kundekontakt. At komme tæt på mennesker. Og derfor er det en god mulighed. At være med til at se en udvikling er altid lærerigt, siger hun.

På sigt håber både Job-Bro og Street Food, at man kan ansætte i hvert fald to af de seks praktikanter.

Kenneth Kirketerp (tv) og Martin Boyschau (th) glæder sig til at komme igang med samarbejdet mellem Job-Bro og Street Food. Det er godt for alle, lyder det. Foto: Mark M. Hede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce