Annonce
Nordtyskland

Frygt for kaos i Hamborg Lufthavn søndag: Fagforbund truer med at udvide strejke

SuneExpress er et af de selskaber, der risikerer at blive berørt af strejken. Foto: Sunexpress.

HAMBORG: Søndag kan en strejke blandt kabinepersonalet ramme flyvningerne i Hamborg Lufthavn. Fagforbundet Ufo har opfordret sine medlemmer hos luftfartsselskaberne Eurowings og SunExpress til at nedlægge arbejdet i tidsrummet mellem klokken fem og 11. I dette tidsrum har de to berørte virksomheder 19 afgange.

De to foretagender er begge datterselskaber af Lufthansa. I første omgang havde Ufo fritaget selve Lufthansa fra strejken, fordi selskabet havde tilbudt kabinepersonalet en lønforhøjelse på to procent. Men nu truer forbundet med også at nedlægge arbejdet i moderselskabet. I givet fald berører det i alt yderligere ni starter og landinger i Hamborg. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Endnu er det uvist, hvor mange afgange der eventuelt bliver aflyst. Det afhænger af i hvilket omfang, medlemmerne vælge at bakke op om deres fagforenings opfordring til en arbejdsnedlæggelse, samt om flyselskaberne kan skaffe erstatning for det strejkende personale.

På overfladen handler sagen om et krav om lønforhøjelser på 1,8 procent. Men bag det ligger en dyb strid mellem Lufthansa og Ufo. Konflikten er så alvorlig, at Lufthansa vil tage juridiske skridt for at undersøge, om Ufo overhovedet har ret til at indgå overenskomster. Flyselskabet henviser til masser af tumult i Ufos ledelse. I september opsagde Lufthansa ifølge Spiegel uden varsel Ufos tidligere formand Nicoley Baublies, der havde været ansat i flyselskabet i 15 år.

I foråret opsagde Ufo overenskomsten med Lufthansa, der imidlertid ikke accepterer dette skridt. Derfor betragter arbejdsgiveren det som en ulovlig arbejdsnedlæggelse, hvis de ansatte ikke går på arbejde søndag, oplyser DPA.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce