Annonce
Nordtyskland

Frygt for kaos i Hamborg Lufthavn søndag: Fagforbund truer med at udvide strejke

SuneExpress er et af de selskaber, der risikerer at blive berørt af strejken. Foto: Sunexpress.

HAMBORG: Søndag kan en strejke blandt kabinepersonalet ramme flyvningerne i Hamborg Lufthavn. Fagforbundet Ufo har opfordret sine medlemmer hos luftfartsselskaberne Eurowings og SunExpress til at nedlægge arbejdet i tidsrummet mellem klokken fem og 11. I dette tidsrum har de to berørte virksomheder 19 afgange.

De to foretagender er begge datterselskaber af Lufthansa. I første omgang havde Ufo fritaget selve Lufthansa fra strejken, fordi selskabet havde tilbudt kabinepersonalet en lønforhøjelse på to procent. Men nu truer forbundet med også at nedlægge arbejdet i moderselskabet. I givet fald berører det i alt yderligere ni starter og landinger i Hamborg. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Endnu er det uvist, hvor mange afgange der eventuelt bliver aflyst. Det afhænger af i hvilket omfang, medlemmerne vælge at bakke op om deres fagforenings opfordring til en arbejdsnedlæggelse, samt om flyselskaberne kan skaffe erstatning for det strejkende personale.

På overfladen handler sagen om et krav om lønforhøjelser på 1,8 procent. Men bag det ligger en dyb strid mellem Lufthansa og Ufo. Konflikten er så alvorlig, at Lufthansa vil tage juridiske skridt for at undersøge, om Ufo overhovedet har ret til at indgå overenskomster. Flyselskabet henviser til masser af tumult i Ufos ledelse. I september opsagde Lufthansa ifølge Spiegel uden varsel Ufos tidligere formand Nicoley Baublies, der havde været ansat i flyselskabet i 15 år.

I foråret opsagde Ufo overenskomsten med Lufthansa, der imidlertid ikke accepterer dette skridt. Derfor betragter arbejdsgiveren det som en ulovlig arbejdsnedlæggelse, hvis de ansatte ikke går på arbejde søndag, oplyser DPA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce