Annonce
Navne

Stress satte stopper for drøm om Folketinget

Stig Grenov, som mandag fylder 60 år, var formand for Kristendemokraterne i syv år, men han kunne ikke føre partiet tilbage i Folketinget, hvor partiet ikke har siddet siden 2005. Efter at have været ramt af stress stoppede han i 2019 som formand. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Stig Grenov, som på mandag fylder 60 år, blev ramt af stress under valgkampen i 2019. Samme år takkede han af som formand for Kristendemokraterne efter syv år.

I syv år - fra 2012 til 2019 - var Stig Grenov landsformand for Kristendemokraterne. Men den læreruddannede politiker, som mandag 15. marts fylder 60 år, fik ikke opfyldt et stort politisk ønske.

- Jeg ville så gerne have set Kristendemokraterne i Folketinget. Men når jeg ser udviklingen siden 2008, så er det ikke så ringe endda, sagde Stig Grenov, da han i oktober 2019 takkede af som formand.

Det var ellers tæt på ved folketingsvalget grundlovsdag samme år. Kristendemokraterne fik 1,7 procent af stemmerne, tæt på spærregrænsen på to procent, og partiet var derudover tæt på at snuppe et kredsmandat.

Annonce

Allerede tidligt i valgkampen havde Stig Grenov imidlertid trukket sig som Kristendemokraternes frontfigur og overladt pladsen i tv-debatterne til Isabella Arendt. Stig Grenov havde fået symptomer på stress, hvilket var forårsaget af, at han gennem lang tid havde kombineret posten som landsformand med et fuldtidsjob som lærer på Marie Mørks Skole i Hillerød.

Under valgkampen meddelte Stig Grenov, at han senere samme år ville trække sig som Kristendemokraternes formand. Han forsøgte dog stadig at komme i Folketinget, men han fik blot 419 personlige stemmer - mere end en halvering af hans personlige stemmetal ved folketingsvalget i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce