Annonce
Haderslev

Strid om tone og ytringer sendes til økonomiudvalget

Jon Krongaard (DF) formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget håber at få økonomiudvalgets opbakning til en skrivelse, der lægger afstand til Mogens Rerups (EL) udtalelser om en HK'ernes valg af tillidsrepræsentant. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Jon Krongaard (DF), formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget samlede forleden underskrifter blandt udvalget medlemmer på en skrivelse, der lægger afstand til Mogens Rerups udtalelser om en HK-tillidsmands politiske forbindelser på jobcentret. Den skal økonomiudvalget nu tage stilling til.

HADERSLEV: "Nedenstående medlemmer af beskæftigelses- og integrationsudvalget har noteret sig, at et medlem af udvalget har blandet sig i og ytret sig nedladende om en faggruppes valg af tillidsrepræsentant. Denne handling tager vi afstand fra. Vi respekterer medarbejdernes ret til at vælge, hvem de vil, og vi ønsker, at dialogen skal foregå i en respektfuld og ordentlig tone. Vi beklager det skete, og vi tilkendegiver hermed vores fulde opbakning til de medarbejdere der er ramt af handlingen, lige som vi tilkendegiver vores fulde opbakning til alle medarbejdere og ledere på arbejdsmarkedsområdet."

Sådan lød det i en skrivelse, som formand Jon Krongaard (DF) forleden forelagde for medlemmerne i beskæftigelses- og integrationsudvalget under punktet "orientering fra medlemmer og forvaltning. En skrivelse han bad medlemmerne skrive under på. Han selv og tre andre politikere, Bent Kloster (V), Per Hauritz (DF) Malene Ravn Neumann (LA) skrev under på skrivelse, men socialdemokraterne, Søren Rishøj Jacobsen og Finn Lykkeskov undlod at skrive under. Lige så gjorde udvalgsmedlemmet, der var årsag til skrivelsen, Mogens Rerup (EL).

Finn Lykkeskov forklarede, at han havde forventet, at punktet blev fremsat som et medlemsinitiativ:

-Forstå mig ret, jeg synes naturligvis også, at vi som byrådsmedlemmer skal tale ordentligt om medarbejderne, men dette er ikke måden at gøre det på, og jeg synes efterhånden, sagen har udviklet sig til en personsag, og en sådan hører ikke til her i udvalget.

Sagen kort


  • Den 24. september skriver Mogens Rerup et læserbrev om, at det er svært for medarbejderne at få indflydelse på budgetlægningen, men at han ikke har ondt af HK'erne på jobcentret, som har valgt en aktiv DF-Folketingskandidat til at repræsentere sig.
  • Den pågældende tillidsrepræsentant, Frank Nørgaard Dam tager til genmæle, hvilket igen får Mogens Rerup til at irettesætte ham.
  • Undervejs får Rerup, ifølge ham selv, en mail fra borgmester H.P. Geil (V), der opfordrer Rerup til at blande sig uden om medarbejdernes valg af tillidsrepræsentant.

første gang i 28 år

Sagen og skrivelsen er nu sendt videre til økonomiudvalget:

-Hvis de så mener, vi skal behandle den igen, så må vi gøre det. Men så skal den på som et punkt, man kan forberede sig på, altså et medlemsinitiativ, hvilket jeg havde forventet den ville være.

Jon Krongaard forstår ikke hvorfor det er så vigtigt, for ham handler det om at sende et signal:

-Jeg tog punktet med under orientering, det kan ethvert medlem jo gør, og det kunne ikke komme som en overraskelse for nogen af medlemmerne. Alle vidste, hvad det handlede om.

Han håber nu at økonomiudvalget vil bakke op om hans skrivelse og skrive under på den:

- Jeg håber på bred opbakning i udvalget, og vil da blive overrasket, hvis ikke også socialdemokraterne skriver under, fordi det er kun få byrådsmøder siden, at Jens Christian Gjesing tordnede mod Rerups Facebook-posteringer om medarbejderne på jobcentret.

Hovedpersonen selv finder det udvalgsformandens fremgangsmåde helt ved siden af:

-Det er pjokket og pinligt at komme ved sådan et stykke papir. Jeg havde forventet, at det var sat på dagordenen som et medlemsinitiativ, men han kommer bare og læser op, og vær så god at skrive under. Jeg mener overhovedet ikke at man kan sætte sådan et punkt op, siger Mogens Rerup, der nu afventer økonomiudvalgets behandling.

Her er de klar til at kigge på sagen, siger borgmester H.P. Geil (V):

-Det er en usædvanlig sag, som jeg aldrig tidligere har oplevet trods 28 år erfaring i lokalpolitik. Jeg bryder mig ikke om at skulle behandle sådanne sager, men økonomiudvalget er også kommunens personaleafdeling, så det skylder vi de 4500 medarbejdere at gøre. Som byrådsmedlemmer skal vi hele tiden huske på, at vi også er deres arbejdsgivere.

Næste møde i økonomiudvalget er mandag den 22. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce