Annonce
Aabenraa

Strid om udsigt: Rækkehuse må ikke række opad

Henning Skriver, der ejer grunden ved Vinglehøjvej,  vil gerne have lov til at bygge rækkehuse i stedet for tre parcelhuse. Illustration: Aabenraa Kommune.
Ejeren af en grund på Vingelhøjvej i Hostrupskov får lov at bygge rækkehuse, hvis de ikke generer beboerne bagved.
Annonce

HOSTRUPSKOV: Udsigt over vand er der mange, der sætter pris på, og mange af husene i Hostrupskov på sydsiden af Aabenraa Fjord kan netop byde på en god udsigt.

Men det kan også give anledning til stridigheder.  Det er for eksempel tilfældet på Vingelhøjvej, hvor nogle ledige grunde på bakken længe har fået beboerne i husene bagved til at frygte for deres udsigt til fjorden.

Ejeren af grundene er Henning Skriver, og han vil gerne have lov til at bygge rækkehuse på grundene i stedet for de parcelhuse, der oprindeligt var lagt op til.

I forsøget på at finde en løsning, som alle parter kunne støtte, har kommunens vækstudvalg for land og by haft fire forskellige muligheder på bordet.

- Det er en gammel sag, og der har været mange forskellige projekter på bordet. Vi har besluttet  os for et forslag, der tillader rækkehuse, hvis de reduceres lidt i højden, forklarer Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by.

I forslaget er vilkårene for at bygge rækkehuse på grunden formuleret således:

Kommunen vil i helhedsvurderingen lægge vægt på, at bebyggelsen vurderes ikke at bryde med områdets struktur og kan indpasses uden væsentlige gener for naboerne.

Annonce

For lavt

Henning Skriver er dog ikke helt tilfreds med den model, da han mener, at rækkehusene vil komme til at ligge for lavt på grunden.

- De bliver ved med at ville presse byggeriet ned i jorden. Jeg beder bare om lov til at bruge det naturlige terræn, siger han.

- Sammen med kommunen aftalte jeg allerede for 15 år siden, hvilke koter, der kunne bygges i, og det er bare dem, jeg har tænkt mig at udnytte, tilføjer han.

Henning Skriver er tilfreds med, at han kan få lov til at bygge rækkehuse, men han har klaget over afgørelsen med hensyn til bygningshøjden.

Hvis han på et senere tidspunkt søger om lov til at bygge højere rækkehuse, kan kommunen nedlægge et såkaldt paragraf 14 forbud. Det betyder, at der skal  laves en lokalplan, der endeligt fastlægger bygningshøjden.

I øjeblikket er der ikke nogen lokalplan for området, kun en såkaldt kommuneplanramme, der siger, at området kan bruges til åben-lav boligbebyggelse.


Det er en gammel sag, og der har været mange forskellige projekter på bordet.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce