Annonce
Udland

Stridende parter i Venezuela skal igen forhandle i Norge

Stringer/Reuters

Norge skal igen lægge grund til forhandlinger mellem aktører fra Venezuela i næste uge, oplyser ministerium.

Repræsentanter fra Venezuelas regering og landets opposition vender tilbage til Oslo i Norge i næste uge.

Det skriver det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse lørdag aften.

- Norge roser parterne for deres indsats, og vi værdsætter deres vilje til at finde en løsning, siger udenrigsminister Ine Eriksen Søreide.

Natten til søndag bekræfter oppositionsleder i Venezuela Juan Guaidó, at han vil være repræsenteret under de kommende forhandlinger.

Repræsentanterne "vil tale både med den norske regering og med repræsentanter fra Maduros regime", udtaler Guaidó i en meddelelse.

Udenrigsministeriet gentager, at Norge fortsat støtter en forhandlet løsning mellem parterne i det konfliktramte land.

Ministeriet har tradition for at agere mægler i internationale konflikter og har også afholdt møder mellem de stridende parter tidligere på måneden.

Det var dog uklart, hvorvidt forhandlingerne i Norge ville fortsætte, men det bekræfter ministeriet lørdag.

Det fremgår dog hverken af pressemeddelelsen, hvor mødet vil finde sted, hvem der ventes at deltage, eller hvad den mere præcise dagsorden vil være.

Efter sidste møde oplyste udenrigsministeriet, at forhandlingerne fortsat befinder sig i en "undersøgelsesfase".

Her hed det, at forhandlingerne var et forsøg på at "opbygge en fredelig agenda" for det kriseramte sydamerikanske land.

Ifølge medier i Venezuela skal det være kommunikationsminister Jorge Rodriguez og guvernøren i delstaten Miranda, Hector Rodrigez, som repræsenterede Maduros regering under møderne i Norge, skriver nyhedsbureauet NTB.

Oppositionen skal have stillet med vicepræsidenten i Venezuelas oppositionskontrollerede nationalforsamling, Stalin Gonzalez, og den tidligere folkevalgte politiker Gerardo Blyde.

Siden oppositionsleder Juan Guaidó i januar udråbte sig selv som midlertidig præsident, har Venezuela befundet sig i en forfatningsmæssig krise.

Guaidó har forgæves forsøgt at få Venezuelas militærs støtte i forsøget på at vælte landets præsident, Nicolas Maduro. Han mener, at Maduros genvalg i maj 2018 var ulovlig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce