Annonce
Kultur

Strik og spanske tortillas: Billund Fun Palace flød med aktiviteter

Sighrid Kristoffersen har lært at strikke af sin mormor. Til Billund Fun Palace fik hun kyndig vejlighed af Anne Mette Guldager Iversen. Foto: Jørn Deleuran.
BillundSkolen dannede lørdag rammen om Billund Fun Palace. Omkring 50 frivillige borgere stod bag arrangementet, der bød på alverdens forskellige aktiviteter.

Billund: Teknologi, madlavning, musik, historiefortælling, dans, strikning, jonglering og meget andet var lørdag på programmet på BillundSkolen. Her var en gruppe borgere - en stor del med international baggrund - gået sammen om arrangementet Billund Fun Palace, hvor det, som navnet antyder, blot handlede om at have det sjovt med forskellige aktiviteter.

En af de rolige aktiviteter var strikning. Her var 10-årige Sighrid Kristoffersen fra Billund under kyndig vejlighed af Anne Mette Guldager Iversen i fuld gang med at få garnet sat sammen.

- Jeg synes, det er sjovt, og man kan jo bare sidde og lave det i lang tid, forklarede Sighrid Kristoffersen, der har lært at strikke af sin mormor.

Hun har tidligere prøvet at strikke et par halstørklæder, men det, hun denne dag sidder med mellem fingrene, skal blive til en lille del af en større figur.

- Der var en gang noget, der hed Billund-ormen. Nu er vi nogle, der har snakket om, at vi vil prøve at genoplive den, fortalte Anne Mette Guldager Iversen.

Annonce

Det er for alle, der har noget, som de er vilde med at lave. Det er ikke nødvendigvis deres job, men kan også være en hobby. Det er bare frivillige, der gerne vil prøve at lære folk noget nyt.

Rachel Palmer

Vild med spanske tortillas

I skolekøkkenet var Donny Palmer og datteren Annabelle i gang med noget helt andet: At kokkerere spanske tortillas.

- Vi har været i Spanien et par gange, og min søn er vild med spanske tortillas, fortalte Donny Palmer, der stammer fra Florida i USA, men som i dag bor i Hejnsvig.

Donny Palmer så flere fordele ved at deltage i et arrangement som Billund Fun Palace. Det sociale aspekt var væsentligt, men samtidig var der muligheden for at blive klogere.

- Vi havde snakket med andre internationale, hvor flere af dem selv var frivillige. Vi tænkte, at det kunne være sjovt at møde andre, der også gerne vil lære at lave mad, forklarede han.

Frivillige med en hobby

Omkring 50 frivillige har været involveret i organiseringen af Billund Fun Palace, som i alt bød på 31 forskellige aktiviteter.

Aldersspredningen blandt de besøgende viste, at det ikke kun var for børn, og selvom der blev talt mindst lige så meget engelsk som dansk, var det heller ikke et arrangement henvendt kun til internationale borgere.

- Det er for alle, der har noget, som de er vilde med at lave. Det er ikke nødvendigvis deres job, men kan også være en hobby. Det er bare frivillige, der gerne vil prøve at lære folk noget nyt, forklarede Rachel Faulkner, der stod i spidsen for organiseringen af Billund Fun Palace.

Donny Palmer og datteren Annabelle øvede sig i at lave spanske tortillas. En ret, der er populær i familien. Foto: Jørn Deleuran.
Det kræver tålmodighed at lære at jonglere. Thomas Thorø Jakobsen og mor Rikke Thorø Jakobsen øver sig. Foto: Jørn Deleuran.
Omkring 50 borgere står bag Billund Fun Palace. Her er det Alan Faulkner, der giver Laila Busborg fra Billund en lektion på sækkepibe. Foto: Jørn Deleuran
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce