Annonce
Billund

Strikkecaféen så cykelløb på første række

Indehaver af Cirkeline, Anette Rasmussen (forrest), havde stillet et bord ud på vejen foran butikken. Her kunne der holdes strikkecafé samtidig med, at Inge Marie Dam (nr. to fra venstre) og andre stamkunder kunne få den perfekte tilskuerplads. Foto: Ludvig Dittmann
Hos forretningen Cirkeline på Nørre Torv havde indehaver Anette Rasmussen stillet et bord ud på gaden. Så kunne hun nemlig være vært ved en strikkecafé, hvor deltagerne samtidig kunne få en af dagens bedste tilskuerpladser til enkeltstarten i Post Nord Danmark Rundt.

Grindsted: Det gælder om at skaffe sig den helt perfekte tilskuerplads, når et stort sportsarrangement som en etape i Post Nord Danmark Rundt kommer til byen. Sådan tænkte Inge Marie Dam for et par dage siden, og hun vidste præcis, hvordan hun kunne sikre sig en plads med perfekt udsyn til torsdagens cykelløb.

Sammen med en håndfuld øvrige kvinder havde Inge Marie Dam sat sig til rette med strikketøjet ved et bord uden for garnbutikken Cirkeline på Nørre Torv.

- Jeg skrev på Facebook og spurgte, om hun ikke kunne stille nogle borde udenfor, så vi kunne have et sted at sidde og strikke. For det er jo her, man har det bedste udsyn, fortalte Inge Marie Dam.

Annonce

Du må altså ikke skrive, at det bare er for at komme lidt hjemmefra.

Strikker og cykel-tilskuer.

Ikke bare for at komme hjemmefra

Den opfordring tog Anette Rasmussen, som er indehaver af Cirkeline, gerne imod. Hun og stamkunderne mødes alligevel med jævne mellemrum til en strikkecafé, og sådan en kan man vel lige så godt holde ude på fortovet, når man alligevel skal bruge en god tilskuerplads til cykelløbet.

Faktisk er det stort set hver eneste uge, at de aktive strikkedamer mødes til en strikkecafé et eller andet sted i Grindsted - blandt andet hos Cirkeline.

- Du må altså ikke skrive, at det bare er for at komme lidt hjemmefra, lød det med et grin fra flokken, og Inge Marie Dam fulgte straks trop:

- Nej, nej, det er absolut ikke bare for at komme hjemmefra. At strikke er den rene terapi, tilføjede Inge Marie Dam.

God plads til kunderne

Da Grindsted for to år siden lagde asfalt til de danske mesterskaber i cykling, oplevede Anette Rasmussen de mange afspærringer i Grindsted som noget negativt i forhold til omsætningen i sin butik. Med egne ord kunne hun i dagene omkring DM lige så godt have holdt lukket, men denne gang er hun bedre forberedt, og samtidig synes hun, at de forskellige afspærringer i byen er lavet på en endnu smartere måde.

- I formiddag har folk haft god mulighed for at komme ind, og de har også kunnet cykle herind. Så jeg har haft rigtig mange kunder i formiddag, lød det fra Anette Rasmussen.

Enkeltstarten fik en mildest talt dårlig start for den belgiske rytter Sasha Weemaes. Allerede da han kørte ned fra rampen, røg kæden af cyklen, og allerede ved Nørre Torv måtte mekanikeren på arbejde. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce