Annonce
Haderslev

Strikkekone siger stop: - Nu kan jeg få en rolig jul

Helle Dalsgaard Sørensen er afklaret med sin beslutning om at lukke Dalsgaard Garn og Dannevirke Centralen i Nørregade 28. Foto: Dorthe Rasmussen
Indehaver af Dalsgaard Garn og Dannevirkecentralen i Nørregade, Helle Dalsgaard Sørensen, har besluttet at lukke forretningen. Forretningen giver for lidt penge og for mange spekulationer. Sidste åbningsdag er på fredag den 20 december.

HADERSLEV: Knap et halvt år efter, at Helle Dalsgaard Sørensen overtog Haderslevs ældste kiosk, Dannevirke Centralen i Nørregade, har hun besluttet at lukke sin forretning.

Hun driver i dag både Dalsgaard Garn og kiosk på hjørnet af Nørregade/Jomfrustien, men sammenflytningen af de to forretninger har ikke givet den ekstra omsætning, som Helle Dalsgaard Sørensen havde håbet på.

- Min revisor har sagt, at hun stærkt ville anbefale mig at stoppe for at få en rolig jul, fortæller en åbenhjertig Helle Dalsgaard Sørensen.

Hun er afklaret med sin beslutning om at lukke forretningen.

Også Dalsgaard Garns netbutik lukker ned på fredag den 20. december.

- Med hensyn til de kunder, der har bestilt pakker til afhentning her hos os, så vil pakkerne blive sendt videre til andre pakkeshops i byen, så det er ikke et problem, konstaterer Helle Dalsgaard Sørensen.

Annonce

Elsker kundekontakten

Hun har drevet Dalsgaard Garn i Nørregade i seks år og været glad for det.

- Helle er verdens bedste chef, råber én af de to ansatte damer fra baglokalet, da avisen kommer forbi.

Den ansatte vil ikke i avisen, men hun er ligeså ked af det som Helle.

Helle og de to ansatte damer i butikken skal nu ud og finde et andet job.

Helle selv vil gerne blive i butiks-branchen.

Hun ser bare ikke en fremtid for sin egen butik længere.

- Jeg flyttede kiosken herned i garnbutikken for at få det hele samlet. Vi synes jo, at det blev så godt, at vi fik det lavet. Men der er bare for mange udgifter i forhold til de indtægter, der af, konstaterer Helle Dalsgaard Sørensen.

Hun kommer til at savne de mange gode snakke med kunderne.

- Jeg elsker den dér kundekontakt - ja den kan jeg rigtig godt lide, og det er også derfor, at jeg gerne vil fortsætte i branchen, siger Helle Dalsgaard Sørensen med et smil.

Hun har det godt med sin beslutning.

- Min mavefornemmelse siger mig, at det er det rigtige at gøre. Men det er da trist for kunderne og for byen, slutter Helle Dalsgaard Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];