Annonce
Livsstil

Strikkeopskrift: Gæstehåndklæde med kontrastkant

Gæstehåndklæde med lyserød kant. Foto: Katrine Becher Damkjær
Strik et dekorativt håndklæde i strukturmønster med hæklet kant. Det anvendte garn findes i mere end 20 farver og kan også erstattes med andet tykt bomuldsgarn, så du kan vælge en kombination, der passer lige til dit eget badeværelse.

Mål: 29 X 43 cm. Ønsker du et større eller mindre håndklæde, kan du regulere antallet af masker. Det skal være delbart med 12+4.

Materialer: Økologisk bomuldsgarn 8/8 fra Karen Klarbæk, løbelængden er cirka 80 meter pr. 50 gram. 3 nøgler i bundfarven (her er brugt ”aubergine”) og 1 nøgle til kant (her er brugt ”nude”). Du kan uden problemer vælge andet bomuldsgarn med samme tykkelse, men det bør kunne vaskes ved 60 grader.

Desuden et symærke, som bruges som hank. Mange garnbutikker sælger mærker med tekster som ”Handmade,” ”Knit with love” eller ”Made by mor/mormor/farmor/moster/osv”. Jeg har fået min egne personlige trykt hos www.dutchlabelshop.com. Det kostede mig cirka 200 kroner for 50 styk. Hvis du foretrækker en dansk leverandør, er vævede navnebånd fra www.ikastetiket.dk også en mulighed. Her er der færre valgmuligheder, men prisen er også lavere.

Strikkefasthed: Cirka 26 masker pr. 10 centimeter i mønster, men strikkefastheden er ikke vigtig. Håndklædet bliver blot lidt større eller mindre, hvis den ikke passer.

Slå 76 masker op på pind 4.

På alle pinde strikkes første og sidste maske som en kantmaske (KM) således: 1. maske strikkes ret. Sidste maske tages løst af med garnet foran arbejdet, som om den skulle strikkes vrang.

Strik i følgende mønster:

Pind 1 (retsiden): KM, 1 ret, 2 vrang, *2 ret, 4 vrang, gentag fra * til der er 6 masker tilbage. De seks resterende masker strikkes 2 ret, 2 vrang, 1 ret, KM.

Pind 2: KM, 1 vrang, 2 ret, *2 vrang, 4 ret. Gentag fra * til der er 6 masker tilbage. 2 vrang, 2 ret, 1 vrang, KM.

Pind 3: KM, 1 ret, *sæt 2 masker på en hjælpepind bagved arbejdet, 1 ret, strik de 2 masker fra hjælpepinden vrang. Sæt 1 maske på en hjælpepind foran arbejdet, strik 2 vrang, strik masken fra hjælpepinden ret. Gentag fra * til der er 2 masker tilbage. 1 ret, KM.

Pind 4: KM, *2 vrang, 4 ret. Gentag fra * til der er 3 masker tilbage, 2 vrang, KM.

Pind 5: KM, *2 ret, 4 vrang. Gentag fra * til der er 3 masker tilbage, 2 ret, KM.

Pind 6: Strikkes som pind 4.

Pind 7: KM, 1 ret, *sæt 1 maske på en hjælpepind foran arbejdet, strik to vrang, strik masken fra hjælpepinden ret. Sæt to masker på en hjælpepind bagved arbejdet, strik 1 ret, strik de to masker fra hjælpepinden vrang. Gentag fra * til der er 2 masker tilbage. 1 ret. KM.

Pind 8: Strikkes som pind 2.

Gentag disse 8 pinde til håndklædet måler 43 cm eller ønsket længde. Hæft ender.

Hækl en kant af fastmasker hele vejen rundt om håndklædet. Hæft ender.

Sy mærket godt fast i det ene hjørne, så det kan fungere som hank.

Annonce
Gæstehåndklæde med lyserød kant. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

25 års jubilæum: Peter Pawelzcyk

Annonce