Annonce
Varde

Lasse Uno Hollen var Vardes ubestridte strikkekonge

Lasse Uno Hollen strikker på en cardigan, mens han passer sin stand på Kreativ Festival Horne. Foto: Martin Ravn

Nordenskov/Horne: Lasse Uno Hollen var i nogle år Vardeområdets ubestridte strikkekonge med først butik i Nordenskov og siden i Varde. Men nu er det kun hobby.

Søndag solgte han - og hans mand, Jimmy Uno Hollen - dog igen garn fra en stand på Kreativ Festival Horne, og han har også stadig en webbutik, fortæller han.

- Jeg kunne ikke helt lade det ligge, siger han.

- Jeg synes stadig, det er hyggeligt at komme ud.

Han fortæller, at han på festivalen har nydt at få gode snakke med blandt andre tidligere kunder i hans butikker.

Mens han passede sin stand, fik han også tid til at strikke på en cardigan.

Lasse Uno Hollen blev tilbage i 2015 kendt af mange strikkeentusiaster, da han deltog i Den store Strikkedyst på TV Syd+. Det var i 2016, at han flyttede butikken fra Nordenskov til Varde. Butikken i Torvegade i Varde lukkede han i juni 2019.

Lasse Uno Hollen har mange rester fra sin lukkede butik. Det er noget af det, han sælger på festivalen. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce