Annonce
112

Strikse regler ved fraflytninger får kritik af lejer

Stella Hermansen, der er mangeårig lejer, er frustreret over Rødding Andelsboligforening. Foto: Annett Bruhn
Terrasser, carporte og redskabsrum fjernes, når lejligheder fraflyttes i Rødding Andelsboligforening. Det er flere lejere uforstående over for. Formanden henviser imidlertid til vedtægterne.

Rødding: - De ødelægger vores område.

Sådan lyder kritikken fra Stella Hermansen om Rødding Andelsboligforening. Igennem mange år har hun været lejer i foreningen og siden 1993 haft adresse på Stennevang i Rødding. Hun holder meget at bo der og har ikke planer om at flytte derfra, før hun skal bæres ud.

Alligevel er der opstået en fremgangsmåde ved fraflytninger, som nager hende. Og andre beboere i foreningen bakker op omkring hendes kritik, som også er rejst på generalforsamling og afdelingsmøder i andelsboligforeningen.

- Hver gang nogen flytter fra et lejemål i foreningen, bliver alt udenfor huset fjernet. Overdækkede terrasser, carporte og redskabsrum, ja sågar buske, blomster og træer. Det er en skam, siger hun.

Stella Hermansen mener ikke, at der før i tiden har været problemer forbundet med at overtage genstande fra tidligere lejere ved indflytning. Hvorfor det ikke kan lade sig gøre længere, er hun uforstående overfor. Hun kritiserer blandt andet boligforeningen for at have fjernet en to år gammel carport, der ellers ikke fejlede noget.

- Hvis man gerne vil overtage det, forstår jeg ikke, hvorfor det ikke bare kan skrives ind i lejekontrakten, at man som ny lejer overtager og står for vedligeholdelse. Det koster jo i dyre domme, hvis man skal til at etablere have og carport igen, siger hun.

Annonce

Rødding Andelsboligforening

Rødding Andelsboligforening er en almen boligorganisation, der siden 1942 har udlejet boliger i Rødding om omegn.

Foreningen er andelshaver i administrationsselskabet Dalbo (det lokale administrationsselskab for lokale boligorganisationer), der er stiftet af en række andelsboligforeninger i 2007. Selskabet er blandt andet ansvarlig for ledelse, regnskab og udlejning i Rødding Andelsboligforening.

Formand: Det står i vedtægterne

Ifølge Kjesten Hostrup, der er formand i Rødding Andelsboligforening, har man vedtaget i hovedbestyrelsen, at den slags overdragelser ikke kan finde sted.

-Sådan nogle ting skal jo males og holdes ved lige, og det er der ingen, der gør. Derfor er reglen, at det skal fjernes ved fraflytning, siger Kjesten Hostrup.

Det ærgrer Stella Hermansen. Hun har selv brugt i omegnen af 100.000 kroner på forbedringer i og omkring sin lejlighed. Der er blandt andet opført gårdhave og terrasse, ligesom der er blevet udskiftet træ og lagt nyt tag på hendes udestue. Nu frygter hun, at det hele bliver fjernet, når hun engang må derfra.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce