x
Annonce
Varde

Strukturændringer i Varde: Partier er dybt uenige om skoleforslag

Venstrefolk til byrådsmødet, hvor forslaget om en ny struktur blev sendt i høring. Venstre kan vedtage en struktur selv, da partiet har flertallet alene, men ønsker et bredt forlig. Arkivfoto: Chresten Bergh

23 byrådsmedlemmer stod bag det strukturforslag, der har været i høring, men nu ligner det, at det bliver uhyre svært at få lige så stor opbakning til det endelige forlig.

Varde: Socialdemokratiet indkalder til borgermøde, hvor partiet vil præsentere en ny holdning til de kommende strukturændringer i Varde. Samtidig har Konservative og Enhedslistens Arne Callesen trukket støtten til et samlet specialcenter på Sct. Jacobi Skole - som Holger Grumme (R) og Dansk Folkeparti stadig ønsker. Holger Grumme vil til gengæld gerne have en selvstændig børneby i Årre.

Udefra ligner det, at det bliver noget nær umuligt at få alle de 23, der stod bag høringsforslaget, til at blive enige om den endelige strukturændring.

- Jeg er lidt overrasket over, at du har så mange udtalelser fra så mange partier, for jeg har den opfattelse, at vi er i gang midt i en forhandling, siger Peder Foldager, der er gruppeformand for Venstre.

Annonce

Vi vil gerne forhandle om det her, og så længe vi sidder i en forhandlingsposition, synes jeg ikke, vi skal forhandle i avisen. Det, synes jeg ikke, giver meget mening.

Peder Foldager, gruppeformand for Venstre.

Bredt forlig er svært

Han erkender blankt, at det med de udmeldinger bliver vanskeligt at nå til enighed, når partierne mødes til forhandlinger tirsdag før byrådsmødet.

- Det bliver da en opgave at nå et bredt forlig, siger han.

- Men vi vil gerne have så bredt et forlig som overhovedet muligt. Det er stadig målet.

Hvis I gerne vil have det så bredt som muligt, er I så klar til nogle grundlæggende ændringer i forslaget?

- Det har jeg måske ikke lige lyst til at udtale mig om nu. Vi tager udgangspunkt i det forslag, der har været i høring. Vi har også læst høringssvar og har noteret os nogle ting, som vi vil se på. Men vi har ikke lyst til at gå ud i avisen og sige, at vi vil det ene eller det andet.

Kan man forestille sig, at det ender med, at I kun er ét, to eller tre partier, der stemmer det her igennem?

- Man kan forestille sig mange ting, men vi går benhårdt efter at finde en løsning.

Fire uger til deadline

Strukturændringerne har været på vej i et par år.

Efter planen skal den nye struktur vedtages 30. maj - altså om kun fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Erhverv

Ribe Handelsstandsforening vil hjælpe lokale butikker med millionstøtte

Annonce