Annonce
Sport

Stryger scorer i Kjærs første ligasejr med Milan

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Jens Stryger Larsen kom på tavlen, men det var ikke nok for Udinese, der tabte til Simon Kjær og Milan.

Landstrænerduoen Åge Hareide og Ebbe Sand har formentlig skævet til søndagens tidlige Serie A-kamp.

To af forsvarsspillerne fra det danske fodboldlandshold var nemlig i aktion, da Simon Kjærs AC Milan vandt 3-2 over Jens Stryger Larsens Udinese.

Stryger scorede til 1-0 tidligt i kampen, og med fem minutter igen lagde han op til 2-2-målet, men Ante Rebic' fuldtræffer i tillægstiden sørgede for Milan-sejr.

Simon Kjær var for anden kamp i træk med i startopstillingen, efter at han skiftede et lejeophold i Atalanta ud med et lignende i Milan.

Han så til, da landsholdskollegaen efter seks minutter bragte Udinese i front med et velplaceret spark fra distancen.

Stryger var opmærksom, da Milan-keeper Gianluigi Donnarumma drønede ud af feltet og efterlod et frit mål bag sig.

Den tidligere Brøndby- og FC Nordsjælland-spiller prøvede optimistisk, og hans forsøg drejede ind i det tomme bur.

I pausen blev kroatiske Rebic skiftet ind, og han kvitterede for tilliden ved at skovle bolden i nettet kort inde i anden halvleg.

Simon Kjær var tæt på at lave selvmål, men slap med skrækken, og i den anden ende bragte franskmanden Theo Hernandez Milan på 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, der netop er vendt tilbage til Milan, sparkede på overliggeren i forsøget på at lukke kampen i slutminutterne.

Det lykkedes ikke, og i stedet blev der udlignet, da Stryger Larsen igen rykkede med frem og denne gang serverede bolden for Kevin Lasagna, som pandede den i nettet til 2-2.

Dybt i tillægstiden lykkedes det alligevel Milan at tage de tre point. Rebic blev matchvinder med et fladt spark, og så gik tilskuerne på San Siro amok.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce