Annonce
Sønderborg

Stryhns strammer op i Gråsten

Fødevarestyrelsens problematiske billede af fabrikken i Gråsten genkender Stryhns ikke. Den vil dog prioritere de områder, som der er blevet påpeget. Foto: Claus Rantzau Møller

Fødevarestyrelsens besøg betyder, at der vil blive prioriteret anderledes i en vedligeholdelsesplan for Graasten Salater. Stryhns er ikke enig i, at de burde have tilbagekaldt et parti mayonnaise på det tidlige tidspunkt.

Gråsten: Hvad skal der til, før en madproducent bør reagere på henvendelser fra kunderne om skimmel. Stryhns mener i modsætning til Fødevarestyrelsen ikke, at den burde have tilbagekaldt et parti mayonnaise.

- Vi går højt op i renlighed og fødevaresikkerhed, men vi havde på den anden side fået meget få reklamationer på det kæmpestore parti - helt nøjagtigt fire og vi var i gang med at undersøge årsagen. Skulle vi så have reageret med tilbagetrækning, det var ikke vurderingen på det tidspunkt, siger Stryhns kvalitetschef Rie Sørensen.

Stryhns er heller ikke tilfreds med, at den har fået kritik for, at vurdere alvorligheden af skimmelvækst i partiet med mayonnaisen for "lille". Samt henvise til at forbrugerne selv skal holde øje med, at der kan være skimmel.

- Der ikke andre muligheder end den visuelle til afgøre det her. Vi er selv meget opmærksom på, at der ikke er problemer med vores produkter, men ligesom der kan være skimmel på rugbrød, så er der fra tid til anden også risiko for skimmel i mayonnaisen. Skimmel kan ikke ses, det findes i luften, og der kan ske en forurening fra luften til produkterne, siger Rie Sørensen.

Stryhns har accepteret bøden, men rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen omkring baggrunden for bøden.

Vi går højt op i renlighed og fødevaresikkerhed, men vi havde på den anden side fået meget få reklamationer på det kæmpestore parti - helt nøjagtigt fire og vi var i gang med at undersøge årsagen. Skulle vi så have reageret med tilbagetrækning, det var ikke vurderingen på det tidspunkt.

Rie Sørensen, Stryhns kvalitetschef

Omprioriterer på fabrik

Heller ikke Fødevarestyrelsens problematiske billede af fabrikken i Gråsten genkender Stryhns.

- Vi synes ikke, der er de store problemer på fabrikken, men vi har taget konklusionerne til efterretning, forklarer kvalitetschefen.

Det er Stryhns også nødt til, for fabrikken har fået en indskærpelse, der skal rettes op på og vil blive kontrolleret af myndighederne.

- Vi har i forvejen en vedligeholdelsesplan for fabrikken i Gråsten, men Fødevarestyrelsen har ikke syntes, at fremdriften var hurtig nok. Vi vil nu prioritere de områder, som Fødevarestyrelsen har påpeget, siger Rie Sørensen.

I 1941 startede Henry Stryhn, det der senere skulle blive Danmarks mest kendte leverpostejproducent. I 2008 blev Stryhns A/S opkøbt af den norske familiekoncern Agra og fusionerede med Graasten Salater A/S.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Congo-familie bliver første kvoteflygtninge i Sønderborg i otte år

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce