Annonce
Aabenraa

Student på en alternativ måde: Huen blev sat på i hvide telte

Mikkel Thomsen (tv) fra Bedsted syntes både, det var sjovt og underligt at blive student i et hvidt telt. Foto: André Thorup
På Aabenraa Statsskole havde man tænkt kreativt, da der mandag blev delt masser af studenterhuer ud.
Annonce

Aabenraa: - Det er anderledes og specielt at blive student på den her måde, men det er en rigtig fin løsning, der er blevet fundet.

Den 19-årige Freja Wandahl Petersen fra Aabenraa fik mandag det synlige bevis på, at hendes studentereksamen er i hus, men det foregik på en noget speciel måde på Aabenraa Statsskole på grund af corona-situationen.

Freja Wandahl Petersen og hendes 17 klassekammerater skulle nemlig ikke op til en afsluttende mundtlig eksamen som normalt, før de kunne sætte huen på. Det var overstået.

I stedet skulle klassen 17x og deres pårørende mødes klokken 12 ved hovedindgangen, hvorfra de blev fulgt ud i skolegården, hvor der var slået to hvide telte. Efter nogle minutter blev eleverne kaldt ind i et studiecenter, hvor de fik udleveret et papir med deres karakterer. De skriftlige eksamensresultater og årskarakterer var de ikke bekendte med i forvejen.

- Det spændende ved dagen er, at eleverne får nogle karakterer at vide, som de ikke kendte til i forvejen, siger Karl Jørgen Møller, der er uddannelsesleder på Aabenraa Statsskole.

Eleverne fra 17x på Aabenraa Statsskole venter spændt på at få deres karakterer. Foto: André Thorup

Aabenraa Statsskole havde dog sørget for, at der ikke var nogen, der risikerede at dumpe i forbindelse med udleveringen af karaktererne.

- Hvis nogen risikerede at dumpe, ville de være blevet varslet i forvejen, men alle, som er indstillet til studentereksamen, består, siger Karl Jørgen Møller.

Annonce

Champagnen stod klar

Seancen i studiecentret tog kun få minutter, og så var det ellers hurtigt ud til de to hvide telte igen, hvor de pårørende stod klar med champagnen og huerne.

Freja Wandahl Petersen valgte at drikke champagne af sin hue.

- Den skal jo indvies rigtigt, siger hun.

Den 19-årige Mikkel Thomsen fra Bedsted fejrede også sin hue med champagne, og selv om det var noget mærkeligt at blive student i et hvidt telt, så var det slet ikke så tosset endda.

- Det er både en sjov og underlig måde at blive student på, siger Mikkel Thomsen, der snart skal ind til militæret i Skive og måske efterfølgende læse til ingeniør.

Lasse Asmussen fra Kollund var også tilfreds med arrangementet.

- Det er specielt, men det virker meget godt, siger den 19-årige Lasse Asmussen, der, efter at huen er i hus, starter med et sabbatår, inden han skal læse videre.

Annonce

Tidsplaner blev overholdt

De 18 elever fra 17x og deres pårørende kunne skåle frem til 12.45. Så var det nemlig en ny afgangsklasses tur til at få udleveret karakterer og huer og drukket champagne. Der blev nemlig hele tiden sørget for, at der kun var et vist antal elever og pårørende på skolen ad gangen, og det fungerede fint.

Lasse Asmussen fra Kollund var godt tilfreds med måden, han blev student på. Foto: André Thorup

Det officielle var dog endnu ikke slut for 17x. I Aabenraa Statsskoles Idrætshus på den modsatte side af gaden ventede rektor Lone Mailandt-Poulsen nemlig med et eksamensbevis og en dimissionstale.

Den noget specielle huedag og dimission på Aabenraa Statsskole faldt tydeligvis i de flestes smag, og uddannelsesleder Karl Jørgen Møller var midt på dagen da også mere end tilfreds med afviklingen.

- Det er gået super godt, og de stramme tidsplaner bliver overholdt. Jeg synes også, at der er en god stemning i teltene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce