Annonce
Haderslev

Studenterbevægelse vil have indført CO2-loft for nybyggeri

Ifølge FN’s Klimapanel står byggesektoren for godt 40 procent af den globale udledning af CO2, hvoraf alene produktionen af byggematerialer er ansvarlig for hele 11 procent. Derfor vil Den Grønne Studenterbevægelse med et nyt borgerforslag stille øgede klimakrav til den danske byggesektor. Forslaget er et modspil til Boligminister Kaare Dybvads forslag om oprettelsen af en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet, som ifølge Den Grønne Studenterbevægelse ikke er i overensstemmelse med FN’s Klimapanels anbefalinger og dermed ikke ambitiøs nok. Privatfoto
Annonce

Haderslev: Et borgerforslag fra Den Grønne Studenterbevægelse - der bl.a. har afdeling i Haderslev - stiller øgede klimakrav til den danske byggesektor. Ifølge forslaget skal der indføres et CO2-loft for nybyggeri, byggematerialers miljøpåvirkning skal reguleres, og så skal det være lettere at bygge i træ. Foreningen Træ i Byggeriet bakker op om forslaget, der har potentiale til at accelerere byggebranchens grønne omstilling.

Ifølge forslaget skal der blandt andet indføres et loft på 500 kilo CO2 per kvadratmeter for nybyggeri, som skal sænkes gradvist, så alle nybyggede ejendomme er CO2-neutrale i 2030. Derudover skal byggematerialers klimaaftryk reguleres, men der også skal implementeres vejledninger for træbyggeri i Bygningsreglementet, så det fremadrettet bliver lettere at bygge i træ.

Et borgerforslag skal støttes af 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalget, før det kan blive fremsat som beslutningsforslag og blive behandlet og stemt om i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce