Annonce
Haderslev

Studerende aflyser og udskyder nødtvungent gallafester

Lærke Høgstrup (tv.) og Laura Rohwedder viste i april galla-kjolerne frem. Katedralskolen har ikke opgivet gallaen, men satser på en fest i august. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det blå Gymnasium har opgivet gallafesten. Katedralskolens elever satser sammen med skolens rektor på en fest til august.
Annonce

HADERSLEV: Højdepunktet for mange studerende, årets gallafest for de kommende studenter, er aflyst på Det blå Gymnasium. På katedralskolen er festen med de store rober også aflyst den 6. juni, men en gruppe elever arbejder sammen med rektor Ruth Funder på at gennemføre en gallafest til august.

Mathilde og Mahtilde - Benkjer til venstre og Norup - til højre fortalte i april, at gallafesten er et hødepunkt for mange elever, der begynder de spæde forberedelser i 1 og 2. g. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Ærgrelse

Det fortæller Laura Rohwedder, der har siddet i det udvalg, der planlagde gallafesten den 6. juni.

330 var tilmeldt katedralskolens gallafest.

På Det blå Gymnasium ærgrer Mathilde Benkjer, der har været involveret i planlægningen, sig over aflysningen:

- Den bliver erstattet af små private fester, som elever arrangerer med galla-tema, men det er ikke det samme, og vi ærgrer os over det, siger hun.

I april, da coronaen lammede landet, fortalte Mathilde Benkjer og Mathilde Norup om forberedelserne til gallafesten, der er et arrangement, der ikke bare kan skubbes videre i kalenderen, for deltagerne skal selv videre i livet efter sommerferien.

I april var datoerne for gallafesterne allerede udsat én gang, og Laura Rohwedder og Lærke Høgstrup fortalte, hvordan gallafesten 2020 havde fået ekstra betydning, fordi skolefester og Holberg Revyen også var aflyst.

Mathilde Benkjer mener, at eleverne på det blå gymnasiums tredje årgang har taget aflysningen pænt:

- Alle er selvfølgelig skuffede, men folk havde forberedt sig mentalt på, at det kunne ende sådan. Vi forstår situationens alvor, og det ville have været uforsvarligt at samle så mange mennesker, siger Mathilde Benkjer, der mener, at de mindre private fester arrangeres, fordi deltagerne så i hvert fald får "en bid af følelsen" af galla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg-pige dansede foran hele familien Danmark: Janni føler sig som rockstar efter sejren i Knæk Cancer-dans

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce