Annonce
Tønder

Studerende fik en hjælpende hånd fra børnehavebørn

Børnehavebørnene fra Digevejens Børnehus havde lavet små "held og lykke-kort" til de unge, der var på vej til eksamen på Tønder Gymnasium. Foto: Timo Battefeld
Børn fra Digevejens Børnehus har lavet små "held og lykke-kort" til de elever, der i disse dage er til eksamen. Onsdag var de forbi Tønder Gymnasium for at dele dem ud til de nervøse eksaminander.

Tønder: Det kan være nervepirrende og endda angstprovokerende at gå til eksamen. Det føler mange unge lige nu på egen krop, i takt med, at flere og flere eksamener finder sted.

Onsdag fik de nervøse studerende dog et par små, hjælpende hænder. 20 børn fra Digevejens Børnehus var nemlig forbi Tønder Gymnasium for at dele små "held og lykke-kort" ud. Kortene havde de selv tegnet, og de var tænkt som en lille opmuntring til de unge.

- Vi vil gerne være med til at skabe lidt liv og glade dage i skolegården, og så tænkte vi, at et besøg af ubekymrede børn måske kan være med til at lette stemningen lidt, forklarer pædagog fra Digevejens Børnehus, Helle Bang.

Børnene har lavet omkring 50 kort, og de 20 børn havde brugt en hel formiddag på at tegne.

- Samtidig var det også en god anledning til at få sig en snak om, hvad en eksamen er, og hvordan vi måske kunne hjælpe. Selvom man kun er seks år, så kan man godt hjælpe de store. Det er der også god lærdom i, fortsætter Helle Bang.

Annonce
De unge var spændte og nervøse, men også børnene var lidt spændte på, når kortene skulle afleveres .Foto: Timo Battefeld

Hyggelig hilsen

De 20 børn fra børnehaven fik afleveret alle deres 50 kort til de unge, der var på vej til eksamen.

De tog alle glade mod de små hilsener, og det bragte smilene frem.

Sarah Sørensen og Sara Stokbæk fra 3.b fik nogle kort med - godt nok efter de havde overstået dagens eksamen i historie.

- Det kunne nok være gået lidt bedre til denne eksamen, konstaterer Sarah Sørensen, men har overskud til at se fremad.

- Vi har vores afsluttende eksamen fredag, og det er da dejligt, at nogen gider at give os et fint held og lykke-kort, lyder det fra Sarah Sørensen, og Sara Stokbæk supplerer: - Det er da mega-hyggeligt, at de kommer.

Lærer og forælder

Janet Furtado er lærer på Tønder Gymnasium og samtidig forælder til et af børnene i Digevejens Børnehus. Hun har været tovholder, og har prøvet at koordinere indsatsen mellem børnehaven og gymnasiet.

- Vi har gjort det før, og syntes egentligt, at det var en rigtig hyggelig idé. Og i år var det ekstra oplagt, fordi jeg har kontakter hvert sted. Så det er dejligt, at det kunne lykkes. Børnene lærer, at man skal tage sig af andre, og at man altid kommer længere med et smil på læben, siger Janet Furtado.

Børnene havde tegnet på de små kort. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce