Annonce
Indland

Studerende flytter gerne for job

Ny undersøgelse viser, at de studerende er villige til at rykke på sig selv for at få et job. Det gælder både i og uden for Danmark.

Et job står højt på studerendes ønskelister, uanset om de må flytte efter jobbet eller ej. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase.

2.131 danskere i alderen 18-75 år har deltaget i undersøgelsen - 301 af dem er studerende. Seks ud af ti af de studerende svarer, at de gerne vil lade muligheden for et job bestemme en fremtidig adresse i Danmark, mens halvdelen også gerne rykker uden for landets grænser.

Selvom antallet af studerende i undersøgelsen ikke er repræsentativt, afspejler det en tendens, fortæller direktør i Ase Karsten Mølgaard.

Han ser meget positivt på resultatet og ser det samtidig som et udtryk for, at personer på arbejdsmarkedet generelt - men især studerende - ved, at de må indstille sig på fleksibilitet, hvis de vil finde varig beskæftigelse.

»Den generation har opdaget, at det at få et job ikke er en selvfølgelighed. Og et job lige rundt om hjørnet er en endnu mindre selvfølgelighed, end det måske har været tidligere - i hvert fald før finanskrisen,« siger Karsten Mølgaard.

Blandt de 1.407 deltagere i undersøgelsen, der allerede er på arbejdsmarkedet, svarer lige over halvdelen - 53 procent - at de ikke er villige til at flytte bopæl inden for Danmarks grænser for et jobs skyld. Omkring hver fjerde - 27 procent - er klar til en ny adresse, hvis det rigtige job byder sig.

Karen Mølgaard forklarer, at der er mange fordele ved at være mobil i sin jobsøgning.

»De studerende, der vælger at rykke på sig selv, får for det første et mere nuanceret jobudbud at søge på, og de får nogle erfaringer med sig fra nogle typer af virksomheder, som de ikke nødvendigvis ville kunne få, hvis de vælger at blive,« siger han.

Omvendt betyder fleksibiliteten hos de studerende også, at virksomhederne i yderområderne ikke nødvendigvis kun skal lede efter lokal arbejdskraft.

»Det er vigtigt, at virksomhederne, uanset om de er store eller små, har øje for, at de kan tiltrække arbejdskraft, også selvom den ikke er lokal,« lyder det fra Karsten Mølgaard.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce