Annonce
Sønderborg

Studerende fra Sønderborg udviklede app til TV-program

Morten Jessen udviklede på få dage en app, Jan Hellesøe skulle bruge til den nye programrække af Maipulator på DR1. PR foto

Sønderborg: Morten Jessen går på femte semester på datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi Sydvest i Sønderborg. En uddannelsesinstitution der har som erklæret mål at bringe de studerende tættere på erhvervslivet.

Denne målsætning fik lige en ekstra dimension for Morten Jessen, da han blev kontaktet for at udvikle en app til Jan Hellesøes nye udsendelsesrække på DR1, Manipulator.

- En dag fik vi besøg i klassen af Jan Hellesøe, som forklarede, at han skulle bruge en app til et eksperiment med digital manipulation. Han havde nogle helt specifikke krav til app’en, der først og fremmest skulle være meget simpel, fortæller Morten Jessen i en pressemeddelelse.

Han udviklede appen på få dage, hvilket var en krævende øvelse på flere måder.

- Man har jo lyst til at lave en rigtig fed app med et lækkert design, fede farver og vilde funktioner. Så det sværeste var faktisk at bevare enkeltheden og overholde de specifikationer, Jan Hellesøe bad om. På den måde var det en god øvelse, for vi bliver jo også undervist i at samarbejde med eksterne kunder, der har nogle krav. Det var rigtig godt at få det prøvet af i virkeligheden, siger Morten Jessen.

Appen blev brugt til at vise, hvor sårbare vi er overfor digital manipulation. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];